Τοπικά

Μαζί για τον Βόλο: “Πνίγεται η πόλη από την δυσοσμία του πλαστικού και η δημοτική αρχή αδιαφορεί”

Τις τελευταίες δύο μέρες η ατμόσφαιρα του Βόλου μυρίζει έντονα καμένο πλαστικό και η δημοτική αρχή του Βόλου παραμένει αδιάφορη, όπως καταγγέλλει η παράταξη Μαζί για τον Βόλο. Η συγκεκριμένη μυρωδιά είναι αισθητή σε αρκετές περιοχές του αστικού ιστού και έχει προκαλέσει την ενόχληση των κατοίκων. “Δυστυχώς, παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις πολιτών, επιστημονικών φορέων, συλλογικοτήτων και αυτοδιοικητικών κινήσεων, Περιφέρεια και Δήμος περί άλλων τυρβάζουν.
Η Δημοτική Αρχή παρά τις μεγαλοστομίες της, που κατά κανόνα καταλήγουν σε κυβιστήσεις (όπως με την καύση SRF-RDF), παραμένει στην πραγματικότητα αδιάφορη, υποστηρίζοντας προκλητικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στης ατμόσφαιρα της πόλης. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει συνεχώς πως στήνει δίκτυο μέτρησης, το οποίο δεν έχουμε δει ακόμα, ενώ αδυνατεί να εντοπίσει τους ρυπαντές της ατμόσφαιρας της πόλης.
Οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς οφείλουν να διερευνήσουν την πηγή της οσμής και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή και ανοχή από τους Βολιώτες. Το παιχνίδι της μικροπολιτικής με τα ζητήματα δημόσιας υγείας πρέπει να σταματήσει. Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις”, τονίζει η παράταξη μαζί για τον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το