Τοπικά

Μαζί για τον Βόλο : Ο Α. Μπέος ανατρέπει τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου

«Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέδειξε με τον πιο θλιβερό τρόπο αφενός την προβληματική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης, αφετέρου την προσπάθεια απαξίωσης της συμβολής του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη του Βόλου. Απαξίωση που ενισχύεται από τη δυσανεξία και τον φθόνο της Δημ. Αρχής σε ότι δεν μπορεί να ελέγξει, στάση που σε τελική ανάλυση μόνο την πόλη και την τοπική κοινωνία ζημιώνει”, τονίζει η παράταξη Μαζί για τον Βόλο. Η ανακοίνωση της παράταξης:

Η Δημ. Αρχή επιμένει στον πόλεμο που έχει ανοίξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Κατέστησε με σαφήνεια την στάση της με την καταψήφιση της ένστασης που κατέθεσε το ίδρυμα ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ του αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου πλησίον του Πολυτεχνείου, από χώρο πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων σε χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί και για εμπορική ακόμα χρήση, αυξάνοντας την αξία του.

Την στιγμή που η Δημ. Αρχή, και προσωπικά ο Δήμαρχος, ανατρέπει τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, βάζοντας το συμφέρον ενός ιδιώτη πάνω από αυτό της πόλης και συνεχίζει να δείχνει όσο πιο καθαρά γίνεται πόσο ανεπιθύμητο είναι γι’ αυτόν το ίδρυμα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ανακοίνωσε ήδη πως διαθέτει άμεσα 16 στρέμματα για να υλοποιήσει εκεί τον σχεδιασμό του το Πανεπιστήμιο. Από τη μια πλευρά μια Δημ. Αρχή που εχθρεύεται το Πανεπιστήμιο και από την άλλη μια Δημ. Αρχή που δράττει την ευκαιρία για την ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα παρουσία του στην πόλη της.

Η πόλη χρωστάει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στη λειτουργία του Πανεπιστημίου, που κάποιοι νεοφώτιστοι επιχειρούν να απαξιώσουν, στηριζόμενοι στο φαίνεσθαι και σε έργα βιτρίνας, χωρίς ιδιαίτερη συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης. Μιας εικόνας επίπλαστης χωρίς ουσιαστικό αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Το μεγαλύτερο-και ίσως το μόνο- αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής μας είναι το Πανεπιστήμιο και μέσα από αυτό θα επιτευχθούν πραγματικές επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην περιοχή και μάλιστα με μακρινό ορίζοντα. Η γνώση, η καινοτομία, η έρευνα, τα μεγάλα projects προϋποθέτουν ένα ισχυρό, δυναμικό, εξώστρεφο Πανεπιστήμιο, που θα στηρίζεται ουσιαστικά από την τοπική αυτοδιοίκηση και θα στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες.

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν επιπτώσεις που θα μας κατατρέχουν τα πολλά επόμενα χρόνια. Ας αναλάβει ο Δήμαρχος την ευθύνη απέναντι στην τοπική κοινωνία και όχι στα συμφέροντα που εξυπηρετεί…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το