Τοπικά

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας ειδικεύονται στη μηχανοσύνθεση αεροσκαφών

Στο πλαίσιο λειτουργίας της ειδικότητας «Mηχανοσυνθέτης αεροσκαφών», η έναρξη της οποίας έγινε φέτος στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας, του 2ου Εργαστηριακού κέντρου, του 307 ΠΕΒ και της Σχολής Εκπαίδευσης Τεχνητών Αεροπορικού Υλικού ΣΕΤΑΥ, την Παρασκευή 31-1-2020 στο διοικητήριο του 307 ΠΕΒ.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο διοικητής του 307 ΠΕΒ Σχης (ΤΧ) Ιωάννης Καπελαρίδης, ο Διοικητής ΣΕΤΑΥ Σχης (ΤΧ) Πρασσάς Γεώργιος, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Κόκκινος Δημήτριος και ο διευθυντής του 2ου Ε.Κ. Μπερέτας Ιωάννης. Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκτός από τη διοίκηση του 307 ΠΕΒ και του ΣΕΤΑΥ, ως εκπρόσωποι των Σχολικών Μονάδων, ο Τομεάρχης Μηχανολόγων Καμπέρης Αντώνιος, οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου «Μηχανοσυνθέτης αεροσκαφών» Ραχούτης Γεώργιος και Παρδάλης Δημήτριος.

Η συνεργασία αυτή θα λάβει τη μορφή στενών και ισχυρών δεσμών, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του πολυδιάστατου ρόλου, που τα μέρη διαδραματίζουν σε ολοένα και περισσότερα εξειδικευμένα επιστημονικά και εκπαιδευτικά πεδία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δράσεις που τα συμβαλλόμενα μέρη καλούνται να αναλάβουν :
• Διοργάνωση συναντήσεων για ανταλλαγή απόψεων
• Επικαιροποίηση τεχνικής βιβλιογραφίας
• Μελέτη-κατασκευή-διάθεση εκπαιδευτικών βοηθημάτων ( Αεροσκάφη Α/Φ, Ελικόπτερα Ε/Π, συγκροτήματα Α/Φ, Ε/Π)
• Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού
• Επισκέψεις επιστημονικού προσωπικού
• Οργανωμένες επισκέψεις μαθητών και ανάπτυξη συνεργασίας για την πρακτική τους άσκηση
• Συνδιοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων
και άλλες δράσεις

Επίσης συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα, καθώς και η προοπτική μιας ευρύτερης ενημέρωσης του κοινού στο προσεχές διάστημα.
Το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο Ε.Κ. Νέας Ιωνίας ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας, γιατί η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την προσπάθεια αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προσφέροντας άλλη μια προοπτική στους μαθητές της στην Κεντρική Ελλάδα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το