Τοπικά

Μαθητές σχολείων του Βόλου θα βραβευτούν για τις ραδιοφωνικές τους εκπομπές στην ΕΡΤ

Tην Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον η εκδήλωση για την βράβευση των ραδιοφωνικών μαθητικών εκπομπών που έγιναν στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση της ΕΡΤ Βόλου και ξεχώρισαν για την αρτιότητά τους.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου Φρόσω Παύλου ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αγκάλιασε την πρωτοβουλία. «Ήταν μεγάλη μας χαρά να συνεργαστούμε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το διαγωνιστικό κομμάτι είχε στόχο να δοθούν περισσότερα κίνητρα στα παιδιά.

Στην εκδήλωση θα δοθούν τέσσερα βραβεία για τις 20 συνολικά μαθητικές ραδιοφωνικές εκπομπές που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 5 Μαρτίου έως 14 Μαΐου. Οι εκπομπές έγιναν από 15 ομάδες σχολείων της Μαγνησίας, με τις μισές να αποτελούνται από μαθητές γυμνασίων ενώ συμμετείχαν επίσης το 7ο ΓΕΛ και το Λύκειο Καναλίων, Επαγγελματικά Λύκεια και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Οι δέκα εκπομπές είχαν ως θέμα τον πολιτισμό και μόνο μία ασχολήθηκε με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Άλκηστις Κιούση δήλωσε πως όλες οι εκπομπές έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους στοιχεία, ενώ κάποιες από αυτές θέλει να τις ξανακούσει. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε κείμενα εκπομπών, που φαινόταν ότι γράφτηκαν από τους εκπαιδευτικούς και όχι από τα παιδιά, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει φυσικό  αποτέλεσμα στο μικρόφωνο.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη σημείωσε ότι είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ΕΡΤ Βόλου να συμπεριλάβει τους μαθητές στις επετειακές της εκδηλώσεις, καθώς είναι σημαντική η άμεση εμπλοκή τους και η βιωματική προσέγγιση.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου Γιάννης Τσοκανάκης δήλωσε ότι είναι τιμή η συνεργασία με την ΕΡΤ Βόλου και πως με τη συνεργασία αυτή προωθείται το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία.
Τέλος η κ. Παύλου ανέφερε ότι η ΕΡΤ Βόλου υλοποιεί νέες δράσεις, στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί εβδομάδα εκπομπών του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενάντια στον ρατσισμό, ενώ υπάρχει συνεργασία και με το τμήμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το