Τοπικά

Μαθητές γνώρισαν το ράγκμπι σέβεν στο Δημοτικό «Άγιος Ιωσήφ» της Ελληνογαλλικής Σχολής

Ένα άγνωστο άθλημα για τα ελληνικά δεδομένα το ράγκμπι για επτά που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Γαλλία και αποτελεί ολυμπιακό άθλημα, γνώρισαν και έπαιξαν οι μαθητές του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Ζήτω η Ράγκμπι-γλωσσία» που υλοποιείται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και την Πρεσβεία της Γαλλίας στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο της αποστολής για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει δράσεις για τους νέους με σκοπό την παρουσίαση ολυμπιακών αθλημάτων που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία.

Έτσι ξεκίνησε πανελλαδικά μια ενημέρωση και επιμόρφωση των καθηγητών φυσικής αγωγής και γαλλικής γλώσσας, αλλά και των μαθητών για το ράγκμπι για επτά.
Στο Δημοτικό σχολείο της Ελληνογαλλικής Σχολής από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη βρέθηκαν η ακόλουθος συνεργασίας για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του αθλητισμού της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Saint-Ygnan και ο προπονητής, τεχνικός σύμβουλος της γαλλικής Ομοσπονδίας ράγκμπι και εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Αθλητισμού που μύησαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε ένα άθλημα που εκτός από καλή φυσική κατάσταση απαιτεί συγκέντρωση, ομαδικό πνεύμα και στρατηγική.
Μετά από απόφαση του Δήμου παραχωρήθηκε ο χώρος του κλειστού αθλητικού κέντρου του ΕΑΚ, όπου οι μαθητές προπονήθηκαν στο ράγμπι φορώντας μάλιστα και τις κλασικές φόρμες που έχουν οι αθλητές.

Συνολικά, 55 μαθητές συμμετείχαν στη δράση υπό την επίβλεψη του κ. Eric Laylavoix, της κ. Έ. Μπακαλέξη, του κ. Μ. Γκουζ, της κ. Χ. Αλεξοπούλου, της κ. Α. Ελευθερούλη, της κ. Μ. Σταμοπούλου και της κ. Σ. Τσαρδακά, καθώς και των εκπαιδευτικών της Δ’ και Ε’ δημοτικού του Σχολείου.
Την επιμόρφωση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου καθηγητών γαλλικής γλώσσας κ. Β. Ζωιτοπούλου και ο πρόεδρος της ένωσης καθηγητών φυσικής αγωγής κ. Τουλούδης. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με το άθλημα.

sdr

Η κ. Saint-Ygnan δήλωσε πως «πρώτα θα ήθελα στο όνομα του γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα να ευχαριστήσω το Δημοτικό σχολείο Άγιος Ιωσήφ για την ανταπόκρισή του να φιλοξενήσει την ενημέρωση και επιμόρφωση των καθηγητών γυμναστικής και γαλλικής Γλώσσας και τον Δήμο Βόλου για τη διήμερη παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής της προπόνησης ράγκμπι σέβεν (για 7 παίκτες). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την αδελφή Αλβέρτα Στεφάνου για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασε αυτό το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα».
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Τσαρδακά πως «το άθλημα του ράγκμπι σέβεν είναι προσαρμοσμένο για παιδιά δημοτικού και μπορούν να παίξουν όλοι. Τα παιδιά έμειναν πολύ ενθουσιασμένα από αυτή την εμπειρία. Το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το