Τοπικά

Μάστιγα οι ρευματοκλοπές στον Βόλο

Μάστιγα συνεχίζουν να είναι οι ρευματοκλοπές, καθώς καθημερινά συλλαμβάνονται δράστες να κλέβουν ηλεκτρική ενέργεια, ενώ στις αίθουσες των δικαστηρίων επιβάλλονται ποινές.

Ποινές φυλάκισης από 12 μέχρι 14 μήνες σε τρεις Βολιώτες Ρομά επέβαλλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ρευματοκλοπή. Αναλυτικότερα το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και δυνατότητα έφεσης, σε έναν 23χρονο από το Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, που φέρεται πως από το 2014 έως 21 Αυγούστου 2018 ηλεκτροδοτούσε παράνομα το παράπηγμα, στο οποίο ζούσε, παρακάμπτοντας τον μετρητή. Χρέωσε τη ΔΕΗ με 2.000 κιλοβατώρας, αξίας 2.000 ευρώ. Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι αυτός έπαιρνε παράνομα ρεύμα μόνο για ένα μήνα και έριξε την ευθύνη σε άλλον, που είχε κάνει την παράνομη σύνδεση και ηλεκτροδοτούσε όλο τον οικισμό. Μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο 23χρονος έκανε αλόγιστη χρήση του δωρεάν ρεύματος, αφού όταν πήγαν να τον ελέγξουν ο ΔΕΔΔΗΕ και η αστυνομία, παρ’ όλο που ήταν μέρα, όλα τα φώτα ήταν αναμμένα, όπως και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές!

Σε άλλη περίπτωση ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε σε 41χρονο Ρομ, για το ίδιο διάστημα και για την ίδια κατανάλωση (2.000 κιλοβατώρες αξίας 2.000 ευρώ). Ο 41χρονος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο σπίτι ανήκε στη γιαγιά του, που το έχει εγκαταλείψει εδώ και πέντε χρόνια περίπου, ενώ στην συνέχεια κατοικούσαν μέσα σε αυτό αλλοδαποί, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής, μέχρι που τους έδιωξε η Αστυνομία. Ο ίδιος, κατέθεσε, ότι έχει μόνο δέκα ημέρες στο συγκεκριμένο σπίτι. Σε μια άλλη περίπτωση, ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 48χρονο, επίσης Ρομ, κατηγορούμενο για ρευματοκλοπή κατ’ εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος από το 2014 μέχρι τις 21/8/2018 είχε καταναλώσει 4.000 κιλοβατώρες, αξίας 4.000 ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΔΕΔΔΗΕ. Ο κατηγορούμενος, που ήταν παρών στο Δικαστήριο, δεν αρνήθηκε ότι έκλεβε ρεύμα, αλλά υποστήριξε πως ήταν άνεργος και άρρωστος και δεν είχε χρήματα να πληρώσει κανονική σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το