Η Απτυχίωτη

Η μαρίνα και ο Κλέαρχος!

Η κατασκευή μαρίνας στο λιμάνι του Βόλου είναι μια ιστορία που επί χρόνια μελετάται, αλλά δεν υλοποιείται, γιατί η πόλη και οι φορείς της δεν συμφώνησαν με την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΒ στο σημείο χωροθέτησης, μιας και η παραλία του Βόλου θα αποτελούσε παρελθόν.
Ο Βόλος έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες πόλεις και θα μπορούσε σε πολλά σημεία, με εξαίρεση το «κορδόνι», που έχει απορριφθεί ως επιλογή,να αποκτήσει ένα μεγάλο έργο, που θα αναβαθμίσει το τουριστικό του προϊόν και θα αποκτήσει υποδομές που έχουν οι περισσότερες τουριστικές παραθαλάσσιες πόλεις της Μεσογείου ακόμη και αυτές της Τουρκίας.

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός και καθηγητής, Σωτήρης Γιαμάκος, έχει καταθέσει εθελοντικά μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη μαρίνα του Βόλου, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών που έχουν απευθυνθεί στον ίδιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Ο κ. Γιαμάκος έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία γι’ αυτό το σχέδιο και, όπως ήταν αναμενόμενο, έλαβε απάντηση από τον … «αιρετό». Τι απάντησε, αφενός για την προσφορά του Βολιώτη αρχιτέκτονα,αφετέρου για την πιθανότητα προσέλκυσης επενδυτών; «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν». Ε βέβαια, τι άλλο να μας πει, αφού το σχέδιο της μαρίνας δεν περιλαμβάνει μια αίθουσα πολιτισμού, όπου θα υποδεχόμαστε ως πόλη το Βασίλη Καρρά, την Πάολα και τα λοιπά αστέρια… Πώς να τραβήξει την προσοχή του … «αιρετού», αν δεν φαίνονται στη μακέτα λαμπάκια και παρτέρια με τριών ειδών χαλίκια; Και πώς να ξεχάσει κανείς ότι η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή Βόλου έχει προτείνει με τη δέουσα σοβαρότητα (;) τα «ρεαλιστικά» σχέδια για την υποθαλάσσια σήραγγα Βόλου -Αγριάς και το Αστεροσκοπείο ως έργα πνοής για την πόλη…

Όπως καταλαβαίνουμε, ούτε κουβέντα, ούτε εθελοντική προσφορά δεν μπορεί να κάνει κάποιος στους συγκεκριμένους δημοτικούς άρχοντες, γιατί θα λοιδορηθεί και θα εισπράξει προσβολές. Πάλι καλά που δεν απάντησε ο …«αιρετός» ότι στο Βόλο έχουμε μαρίνα… τη Χρυσοβελώνη!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το