Τοπικά

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Σημαντική η συμβολή των Επιμελητηρίων στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας

Ευθύνες στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για λανθασμένες πολιτικές και επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή οικονομική κατάσταση, επέρριψε η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιείται στον Βόλο.

Η κ. Χρυσοβελώνη εκτίμησε, ωστόσο, ότι πλέον έχει διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα με σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με το επικείμενο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης στο τέλος του έτους και την έξοδο από τα μνημόνια και τις επιτροπείες τον Αύγουστο του 2018.

«Η εξέλιξη λοιπόν αυτή θα δώσει στην Κυβέρνηση», όπως είπε, «την δυνατότητα να ασκήσει μια πιο χαλαρή οικονομική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα δοθούν σαφείς ανάσες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βάζοντας στις άμεσες προτεραιότητες τον εξορθολογισμό της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την διερεύνηση του επιπέδου εφαρμογής της ρύθμισης για τις 120 δόσεις και την απλούστευση της διαδικασίας, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την μείωση της γραφειοκρατίας, την μείωση της ανεργίας κ.τ.λ.».

Η κ.Χρυσοβελώνη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι ανούσιο να δημιουργούνται μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις όσον αφορά τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά απαιτείται συνέργεια, ενότητα και διάλογος όλων των εμπλεκομένων.

Ο επιμελητηριακός κλάδος, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να συνεισφέρει με τη γνώση και τις προτάσεις του, στη βελτιστοποίηση του θεσμικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης. «Τα Επιμελητήρια είναι ο θεσμός που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τα προβλήματα, τις προσδοκίες, αλλά και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι ο θεσμός που διαθέτει τοπική γνώση τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την υλοποίηση αποτελεσματικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων», κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το