Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Γεμάτη προβλήματα η εσωτερική οδοποιία στο Μούρεσι

Τα προβλήματα στην εσωτερική οδοποιία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Όπως αναφέρει η κ. Σαμαρά, ο τομέας της οδικής και κυκλοφοριακής ασφάλειας των κατοίκων, αγροτών και τουριστών στην Κοινότητα Μουρεσίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα της ορεινής περιοχής του Νομού Μαγνησίας, του Πηλίου μιας ξεχωριστής περιοχής ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει Έλληνας κάθε ηλικίας που δεν έχει επισκεφθεί το Μούρεσι, ενώ η περιοχή «λατρεύεται στη κυριολεξία» από πολίτες όλης της υφηλίου.
Οι σωστές παρεμβάσεις λοιπόν στο οδικό κύκλωμα Μουρεσίου θα είναι η αφορμή ώστε οι επόμενες γενιές να το επισκέπτονται, γιατί είναι σημαντικό και ξεχωριστό και προσφέρει βεβαίως στην τοπική και στην περιφερειακή, αλλά και στην εθνική οικονομία.

Δυστυχώς όμως σοβαρά προβλήματα που καθιστούν πολύ δύσκολη την κίνηση των οχημάτων και την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών, παρουσιάζει η εσωτερική οδοποιία στην Κοινότητα Μουρεσίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων για τις οποίες ήδη έχει καταστεί ενήμερη η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».
Οι φθορές, οι τομές και οι λακκούβες στο εσωτερικό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2018 και μετά από δύο και πλέον χρόνια, οι δημότες , οι αγρότες αλλά και οι επισκέπτες ακόμη περιμένουν την αποκατάστασή τους.
Η ευθύνη για την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία και αδράνεια ανήκει αποκλειστικά στη δημοτική αρχή η οποία παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και δεσμεύσεις, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία παρέμβαση απολύτως με αποτέλεσμα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υπάρχει αστάθεια και μεγαλύτερο πρόβλημα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο.

Μάλιστα οι μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του Μουρεσίου αφορούν και την κεντρικότερη δημοτική οδό, μια σημαντική οδική αρτηρία η οποία αποτελεί το δεύτερο άξονα διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εξυπηρετεί το σύνολο της κοινότητας, ενώ είναι και εναλλακτικά η σπουδαιότερη οδική αρτηρία η οποία οδηγεί στους παραθαλάσσιους οικισμούς Αγίου Ιωάννη και Παπά Νερό (χρησιμοποιήθηκε όταν έκλεισε ο άλλος οδικός άξονας στο ύψος του Αρχοντικού Ιατρίδη).
Πρόκειται για οδική αρτηρία η οποία είναι καταχωρημένη στους χάρτες της Google και πολλοί επισκέπτες μπερδεύονται ή παθαίνουν ζημιές στα αυτοκίνητα τους κάτι που είναι η χειρότερη δυσφήμιση του τουρισμού στον τόπο μας. Χρησιμοποιείται καθημερινά από πολλούς ντόπιους κατοίκους και επιχειρηματίες που μετακινούνται για την διεκπεραίωση καθημερινών υποχρεώσεων, αλλά και επισκέπτες, που θέλουν να γνωρίσουν τα πανέμορφα αξιοθέατα του τόπου και να προσεγγίσουν τις εξαιρετικές παραλίες.

Το δημοτικό οδικό κύκλωμα Μουρεσίου επιβαρύνεται και από την έλλειψη οργανωμένων δικτύων απορροής των όμβριων και άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία άμεσα πρέπει να αποκατασταθούν.
Η δημοτική αρχή λοιπόν, αντί να εμπαίζει τους δημότες και να μεταφέρει τα κονδύλια των έργων δεξιά και αριστερά για να εξυπηρετήσει διάφορους, θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα τις εργασίες στο δημοτικό δίκτυο.
Ήδη φτάσαμε στο καλοκαίρι και ο κόσμος επισκέπτεται το Μούρεσι για να απολαύσει το μαγευτικό φυσικό τοπίο θέλοντας να μετακινείται με ασφάλεια.
Και αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής να τους το εξασφαλίσει μέσα από έργα και παρεμβάσεις. Επιτέλους η δημοτική αρχή να υλοποιήσει και ένα έργο δικό της και όχι να κρύβεται συνεχώς πίσω από την Περιφέρεια.
Η κοροϊδία των δημοτών δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το