Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Από τον επόμενο μήνα Δεκέμβριο ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου με 6.000 περίπου μόνιμους κατοίκους και πολλούς περισσότερους την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν θα διαθέτει κανένα κατάστημα Τράπεζας. Σύμφωνα με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κίνηση Ενότητας” Μαρία Σαμαρά, η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το μοναδικό κατάστημα που διέθετε στην Ζαγορά δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού εδώ και περίπου τρία χρόνια μετά τη μείωση των ημερών λειτουργίας του καταστήματος, φαινόταν η προδιαγεγραμμένη εξέλιξη.

“Οι αρμόδιοι δεν αναλογίζονται ότι η περιοχή έχει μέγιστη ανάγκη για την οικονομική της δραστηριότητα και επιβίωση στο τραπεζικό κατάστημα, αφού όλες οι επιχειρήσεις της περιοχής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι επαγγελματίες στον τουρισμό και τον γεωργικό τομέα και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς στηρίζουν την οικονομική τους δραστηριότητα σε αυτή μόνο την τράπεζα” διερωτάται η κ. Σαμαρά και στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
Η λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας ήταν η αυτονόητη τραπεζική παροχή υπηρεσιών σε έναν τόπο με παραγωγικό προφίλ. Στα πρώτα χρόνια του μνημονίου η Αγροτική Τράπεζα ενσωματώθηκε στην Πειραιώς και το κατάστημα λειτουργούσε κανονικά μέχρι πριν περίπου τρία χρόνια, όταν και αποφασίστηκε ξαφνικά να είναι κλειστό τρείς μέρες την εβδομάδα.
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το οριστικό λουκέτο του καταστήματος.
Ασχέτως, αν θα μείνει κάποιο ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, το συμπέρασμα είναι πως ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου δεν θα διαθέτει κανένα κατάστημα και πρέπει να είναι από τους ελάχιστους περιφερειακούς Δήμους που γνωρίζει τέτοια απαξίωση.
Οι δημότες είναι αντιμέτωποι με μια ακόμη υποβάθμιση του τόπου τους και γνωρίζουν ότι θα επιβαρυνθούν, ακόμη περισσότερο οι ηλικιωμένοι που δεν διαθέτουν στην πλειοψηφία τους την τεχνολογική εξοικείωση με τα ψηφιακά μηχανήματα και τις νέες λειτουργίες τους.
Επίσης σε ταλαιπωρία θα βρεθούν και οι χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στο Ανατολικό Πήλιο από την Άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρο αλλά και την υπόλοιπη περίοδο και οι οποίοι διαμένουν για κάμποσες μέρες, ενώ αρκετοί διατηρούν και κατοικίες”.

Η «Κίνηση Ενότητας» ζητεί από τη Δημοτική Αρχή να ζητήσει από την διοίκηση Πειραιώς το μη κλείσιμο του καταστήματος ανταποκρινόμενη στις ανάγκες ενός Δήμου με δυναμική παράδοση στον πρωτογενή και τον τουριστικό τομέα και όπου για αρκετούς μήνες το χρόνο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 15.000.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το