Τοπικά

Λέσχη Εργαζομένων Βόλου: Οι εργοδοσίες εκβιάζουν εργαζόμενους -Απαγορεύουν «αποκαλύψεις» για κρούσματα κορωνοϊού

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις βιομηχανίες του Βόλου, σε Αλμυρό και Βελεστίνο. Εργαζόμενοι που έχουν κολλήσει κορωνοϊό βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ αναστέλλονται εργασίες σε τμήματα για 14 ημέρες.
«Οι μαζικοί χώροι εργασίας είναι εστίες υπερμετάδωσης με ευθύνη της εργοδοσίας», αναφέρει η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου. Καταγγέλλεται το Εργατικό Κέντρο Βόλου που δεν δίνει σύμφωνα με τη Λέσχη, στοιχεία για τις βιομηχανικές μονάδες, τα taκe away και τα σούπερ μάρκετ, «υλοποιώντας την κατεύθυνση της εργοδοσίας για “κουκούλωμα” του θέματος .
«Στόχος μας δεν είναι να διασπείρουμε το γενικό πανικό. Αντιθέτως θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την απόγνωση που δημιουργούν οι κυβερνητικές κατευθύνσεις και να ενισχύσουμε ένα αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικεί γιατί κατανοεί. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στην αγωνιστική προσπάθεια να κατακτηθούν τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη του συστήματος της δημόσιας υγείας, να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στους χώρους παραγωγής και κυρίως να μπλοκαριστεί η αντεργατική καταιγίδα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας έναν ακραίο αυταρχισμό εργαλειοποιώντας την πανδημία.
Γνωρίζουμε τους εκβιασμούς που ασκούνται από την πλευρά της εργοδοσίας να μη βγουν προς τα έξω καταγγελίες για κρούσματα κορονοιού σε εργατικούς χώρους. Η ίδια η κυβέρνηση εξάλλου με τη μορφή που έδωσε στην καραντίνα έθεσε το δίλημμα σε χιλιάδες εργαζόμενους “δουλειά ή υγεία”. Για εμάς αυτό το δίλημμα είναι ένας χυδαίος εκβιασμός που στήνεται πάνω στην άρνηση της κυρίαρχης πολιτικής να βάλει χέρι στην κερδοφορία του κεφαλαίου προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η δημόσια υγεία όσο και οι συνολικοί όροι ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας», αναφέρει ανακοίνωση.

Φωτό αρχείου

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το