Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Αποτυχία της δημοτικής αρχής Ζαγοράς-Μουρεσίου με ελλειμματικό προϋπολογισμό 893.000 ευρώ

Για αποτυχημένη διαχείριση και κατασπατάληση των οικονομικών καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ζαγοράς Μουρεσίου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά επισημαίνοντας ότι απόδειξη της καταγγελίας της αποτελεί ο ελλειμματικός προϋπολογισμός με το δυσθεώρητο ποσό των 893.000 ευρώ για το 2021. Σύμφωνα με την κ. Σαμαρά, είναι η πρώτη φορά από το 2011, από τότε δηλαδή που συστάθηκε ο Δήμος μέσω της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, όπου ο προϋπολογισμός αντί για πλεονασματικός ή ισοσκελισμένος, εμφανίζει έλλειμμα το οποίο μάλιστα αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Στην ανακοίνωσή της η κ. Σαμαρά σημειώνει:

«Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής προχθές Δευτέρα 11/01/2021 συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το σχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο έκρυβε για όλους εμάς μια πάρα πολύ δυσάρεστη έκπληξη, για το μέλλον τους τόπου μας, καθώς για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός κατά 893.000 ευρώ.
Όταν δε απευθυνθήκαμε και ρωτήσαμε τη δημοτική αρχή, γιατί προέκυψε αυτή η δυσάρεστη έκπληξη, ουσιαστική απάντηση δεν λάβαμε.
Η παράταξή μας «Κίνηση Ενότητας» δεν θα ψηφίσει φυσικά τον προϋπολογισμό αυτό ο οποίος ναρκοθετεί το μέλλον του τόπου μας και παράλληλα γεννά πλήθος ερωτηματικών για το πώς οδηγήθηκε ο Δήμος σε αυτή την οικτρή οικονομική κατάσταση.
-Τι απέγινε το πλεονασματικό ταμείο του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ που άφησε στην τωρινή δημοτική αρχή η προηγούμενη δημοτική αρχή το 2014 ;
– Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό το άκρως δυσάρεστο γεγονός αφού μέχρι το 2020 οι προϋπολογισμοί ήταν τουλάχιστον ισοσκελισμένοι ;
-Σε ποιες δαπάνες σπαταλήθηκαν τα χρήματα, ώστε το ταμείο του Δήμου να μην αντέχει τις υποχρεώσεις του το 2021;
-Ποια αξιοπιστία στους θεσμούς και τους φορείς θα έχει ο Δήμος μας με τόσο επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση;

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι χθεσινή, αντιθέτως διοικεί αυτό τον τόπο επτά χρόνια.
Την απουσία σχεδιασμού, υπευθυνότητας και σοβαρότητας στις αποφάσεις που τη χαρακτηρίζει, την αντιλαμβάνονται τώρα με τον πιο δραματικό τρόπο οι δημότες μας που στην πιο κρίσιμη φάση της μεταπολεμικής περιόδου για τη χώρα, θα ζουν σε ένα Δήμο με τα οικονομικά του υπό κατάρρευση.
Τώρα αντιλαμβάνονται, γιατί φτάσαμε στα μέσα Ιανουαρίου για να κατατεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός, όταν άλλοι Δήμοι έχουν ολοκληρώσει τις αντίστοιχες διαδικασίες από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Γιατί δυστυχώς και απλούστατα, ο Δήμος κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το