Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Άμεσα μέτρα πρόληψης για να μη υπάρξουν νέες καταστροφές στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

«Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου δεν προετοιμάστηκε έγκαιρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της «Κίνησης Ενότητας» Μαρία Σαμαρά μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν χθες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στον Δήμο. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η παράταξη θα καταθέσει πρόταση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για την διαχείριση και αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Η ανακοίνωση της κ. Σαμαρά:
«Η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας» έγκαιρα είχε επισημάνει πριν μερικές εβδομάδες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι θα έπρεπε να είχε προχωρήσει από τον Δήμο ο αναγκαίος καθαρισμός στις αυλακιές και σε άλλα σημεία που εγκυμονούν κίνδυνο για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και την πρόκληση ζημιών σε περιουσίες.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς μόλις χθες Παρασκευή και μετά από μια συνεχή βροχόπτωση που διήρκεσε πάνω από 20 ώρες, προκλήθηκαν ζημιές σε εκτάσεις, καλλιέργειες, και οικιστικούς χώρους, επειδή δεν πάρθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης, όπως οι αυλακιές και τα φρεάτια που δεν καθαρίστηκαν από τον Δήμο και τα βρόχινα νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Εδώ και μέρες κάτοικοι και παραγωγοί μας ενημέρωναν για τον κίνδυνο πλημμυρών, επειδή δεν είχαν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και το πρόβλημα παρουσιάστηκε αμέσως. Αυτή τη φορά οι ζημιές εντοπίζονται στη Ζαγορά, το Πουρί και ήδη η Κίνηση Ενότητας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για την καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων, ώστε να προωθηθούν στις υπηρεσίες και να προχωρήσει η επίλυσή τους. Διαμαρτυρίες, όμως για μη καθαρισμό των αυλακιών και των φρεατίων υπάρχουν και από τις δημοτικές ενότητες του πρώην Δήμου Μουρεσίου.

Αυτό που διαπιστώθηκε σε αυτή την έκτακτη καιρική συνθήκη, ήταν πως ο Δήμος δεν προετοιμάστηκε έγκαιρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Από την πλημμύρα του Φεβρουαρίου του 2018 θα έπρεπε να γνωρίζει πως ο μηχανισμός του Δήμου με το προσωπικό και τα μηχανήματα ανά πάσα στιγμή είναι αναγκαίο να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την παρέμβαση.
Το να ζητάει συνεχώς ο Δήμος την παρέμβαση πότε της Περιφέρειας και πότε του υπουργείου για να καλύψει τις δικές του ευθύνες, δεν κανένα έχει νόημα. Και τα αποτελέσματα είναι εμφανή στους δημότες που κάθε τόσο έρχονται αντιμέτωποι με τις καταστροφές που αφήνει πίσω του ένα καιρικό φαινόμενο.
Η παράταξή μας θα καταθέσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έτοιμη πρόταση για την διαχείριση και αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και πώς ένας Δήμος οφείλει να είναι προετοιμασμένος σε αυτές τις νέες καταστάσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το