Ελλάδα

Μάρδας: Συμφωνία άμεσα και διαπραγματευτική ομάδα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ
Τη θέση ότι πρέπει να υπάξρει συμφωνία άμεσα και ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους θεσμούς να καταλάβουν “χωρίς να υπονοείται το οτιδήποτε άλλο” τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο Δ. Μάρδας υπογράμμισε ότι η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και ότι “πρεπει να δώσουμε την εικόνα μιας ομάδας διαπραγματευτών με ένα σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό” προσθέτονας ότι “αυτή είναι και η κόκκινη γραμμή πολλών από εμάς για να συνεχίσουμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτή την κυβέρνηση”.
Συμπλήρωσε επ’ αυτού ότι “οποιαδήποτε αμφιβολία εκ μέρους” των θεσμών πρέπει “να εκλείψει στις επόμενες ώρες αν όχι στο επόμενο 24ωρο” σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση πρέπει να το πετύχει αυτό ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξει “ύφος διαπραγμάτευσης και ότι άλλο χρειάζεται να γίνει, στοιχεία που εξετάζει ο πρωθυπουργός και εμείς βέβαια ακολουθούμε”.
Ανέφερε ότι “η παραμονή στο ευρώ είναι ένας όρος που πολλοί από εμάς τον έχουμε θέσει για την παραμονή στην κυβέρνηση” ενώ ερωτηθείς για το πως μπορούν να συμβάλλουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου είπε χαρακτηριστικά πως “ο,τι μπορεί να τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση αυτό τον προσανατολισμό και ο,τι μπορεί να οδηγήσει σε μια ταχύτατη εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αυτό πρέπει να εξεταστεί και να ληφθεί υπόψη στις αποφάσεις που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ώρες”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το