Κόσμος

Μακρόν: Η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τη βεβαιότητά του ότι η Ρωσία θα βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν στο Παρίσι, το καλοκαίρι, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, «συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης», αφήνοντας υπονοούμενα ότι η χώρα δεν θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους Αγώνες το καλοκαίρι.

«Η Ρωσία προωθεί κάθε μέρα το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή το άλλο, επομένως θα ήταν ρίσκο. Και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατηθούμε. Το σθένος, η αυτοπεποίθηση, η σχέση με την αλήθεια, είναι η δύναμη των δημοκρατιών και των μεγάλων εθνών» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, με την ευκαιρία της παρουσίας του στα εγκαίνια του Ολυμπιακού Κέντρου υγρού στίβου, στο Σεν Ντενί.

Προτιμώμενο σενάριο η τελετή έναρξης στο Σηκουάνα
Η πραγματοποίηση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σηκουάνα παραμένει το «προτιμώμενο σενάριο», παρά τις απειλές ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο των εγκαινίων του Ολυμπιακού Κέντρου υγρού στίβου, στο Σεν Ντενί.

«Το προτιμώμενο σενάριο, αυτό που προετοιμάζουμε, που υποθέτουμε και που θέλουμε, είναι προφανώς αυτό που έχει σχεδιαστεί με όλους τους διοργανωτές και του οποίου οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν εν καιρώ. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτήν την τελετή έναρξης» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, παραδεχόμενος ότι η χώρα του βρίσκεται «εδώ και πολλά χρόνια υπό τρομοκρατική απειλή». «Προετοιμάζουμε διάφορα σενάρια. Αν η απειλή εξελισσόταν και αν θεωρούσαμε ότι το απαιτούσαν οι συνθήκες, έχουμε εναλλακτικά σενάρια» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το