Τοπικά

Μαγνησία:Αρχίζει η ρυμούλκηση δεκάδων οχημάτων από τον βυθό

 

Στη ρυμούλκηση των 29 οχημάτων που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας και άλλων 40 οχημάτων που είναι θαμμένα κοντά σε ακτές ως αποτέλεσμα των καταστροφικών πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου, θα προβεί το προσεχές χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εικόνα με οχήματα να επιπλέουν στις παραθαλάσσιες ακτές περιοχών της Μαγνησίας, όπως στην Αγριά, τη Μηλίνα, τον Πλατανιά, και αλλού είχαν προκαλέσει σοκ, όντας μόνο μία διάσταση της καταστροφικής μανίας των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των υπερχειλισμένων ρεμάτων και ποταμών, και βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη μέσα στη θάλασσα, είναι ένας «πονοκέφαλος» που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τους αρμόδιους φορείς.
Άλλωστε σε λίγους μήνες οι λουόμενοι θα θελήσουν να βουτήξουν ξανά στη θάλασσα και η σκέψη και μόνο ότι εκεί που κάνουν μπάνιο, μπορεί να βρεθούν πάνω σε κάποιο καπό θαμμένου στην άμμο αυτοκινήτου, προκαλεί διάφορα συναισθήματα.
Λόγοι περιβαλλοντικοί, ασφάλειας και άλλοι επιβάλλουν συνεπώς την άμεση ρυμούλκηση των οχημάτων. Και φαίνεται πως έχουν βρεθεί οι πιστώσεις για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου ανέφερε πως τεχνικό δελτίο της Περιφέρειας για τη ρυμούλκηση των οχημάτων από τον βυθό της θάλασσας και άλλων που είναι θαμμένα σε ακτές έχει ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι μετά την έγκριση της πρότασης γίνονται οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να πραγματοποιηθεί η δέσμευση της πίστωσης που αγγίζει τα 150.000 ευρώ, ώστε μετά να αναλάβει ο ανάδοχος. «Υπάρχουν 29 οχήματα που βρίσκονται στον βυθό ακτών του Παγασητικού, αλλά και 40 οχήματα που είναι θαμμένα κοντά στις ακτές και στόχος είναι να ανασυρθούν άμεσα».
Εκτός από τα δεκάδες βυθισμένα οχήματα υπάρχουν πολλά σκάφη, αλλά και βάρκες που υπέστησαν ζημιές και άλλα που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από τις πλημμύρες.
Επίσης ανασύρσεις οχημάτων από τη θάλασσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα και από ιδιώτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το