Ελλάδα

Μαφία Κορυδαλλού: Ο συλληφθείς δικηγόρος είχε πέσει θύμα του αρχιμαφιόζου

Όταν έλεγαν οι Αρχές όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης της μαφίας του Κορυδαλλού, που δρούσε εντός και κυρίως εκτός φυλακής, ότι ήμασταν μόνο στην αρχή, είχαν δίκιο ότι θα προκαλούσαν σάλο με τις αποκαλύψεις..
Χθες η αντιτρομοκρατική πέρασε χειροπέδες σε δύο δικηγόρους, έναν άνδρα και μία γυναίκα που φέρονται να έκαναν… «διευκολύνσεις» στον αρχηγό του κυκλώµατος που είχε έδρα τον Κορυδαλλό (και το οποίο εξαρθρώθηκε τον περασµένο Φεβρουάριο) και κατηγορείται, µεταξύ άλλων, και για συµβόλαια θανάτου έναντι αµοιβής.

Ως ηθικός αυτουργός για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου που συνελήφθη χθες είχε κατηγορηθεί πρόσωπο που σήµερα είναι έγκλειστο για την υπόθεση της Energa, το οποίο φερόταν να τον είχε στοχοποιήσει στο πλαίσιο της διαµάχης της Energa µε τον ΛΑΓΗΕ. Ο δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη χθες, είχε εµπλοκή στην εν λόγω δικαστική διαµάχη.

Οι αστυνοµικοί συνέλαβαν και µία 45χρονη δικηγόρο, η οποία στο παρελθόν έχει υπάρξει, σύµφωνα µε πληροφορίες, συνήγορος του Αλβανού βαρυποινίτη των φυλακών Κορυδαλλού. Το ίδιο άτοµο που εκπροσωπούσε η 45χρονη κατηγορείται και για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια. Εις βάρος τους εκδόθηκαν εντάλµατα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, καθώς οι ανακριτικές Αρχές φέρονται να συγκέντρωσαν στοιχεία εις βάρος τους σχετικά µε «διευκολύνσεις» που έκαναν στον αρχηγό της «µαφίας» του Κορυδαλλού.

Σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, η έρευνα βασίστηκε στις συνοµιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. ανάµεσα στα αρχηγικά µέλη της µαφίας και τους «εξωτερικούς συνεργάτες».

Επαφές µε τον «εγκέφαλο» – Είχε πέσει θύμα του αρχιμαφιόζου
Ο δικηγόρος που συνελήφθη φέρεται να είχε τηλεφωνικές επαφές µε τον Αλβανό µεγαλοποινικό, ο οποίος είχε µετατρέψει τη φυλακή σε «στρατηγείο» για εγκληµατικές ενέργειες. Το οξύµωρο είναι ότι στο παρελθόν είχε πέσει και ο ίδιος θύµα της «µαφίας», µε συµβόλαιο θανάτου εις βάρος του στην Πεντέλη, ενώ τώρα αποκαλύπτεται -σύµφωνα µε την ΕΛ.ΑΣ.- ότι συνεργαζόταν και ο ίδιος µε ποινικούς.

Υπενθυµίζεται ότι η Αντιτροµοκρατική είχε σχηµατίσει τον περασµένο Φεβρουάριο δικογραφία για δέκα άτοµα, εκ των οποίων είχαν συλληφθεί τα έξι. Σε αναφορά µελών της εγκληµατικής οργάνωσης στον «εγκέφαλο», ο οποίος είναι και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου, αναφερόταν ότι «είναι αυτός που έφαγε τον δικηγόρο (…), που έδωσε την εντολή. Αυτός µόνο συµβόλαια κάνει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, ο δικηγόρος έστελνε μεγάλα ποσά στον Αλβανό αρχιμαφιόζο δύο και τρεις φορές το μήνα μες στη φυλακή με διάφορα προσχήματα. Σε μία από τις συνομιλίες, ο Αλβανός αρχιμαφιόζος είχε πάρει δικηγόρο τηλέφωνο και του ζήτησε 2600€ για να στείλει τη σορό του δολοφονηθέντα από τον ίδιο, συγκρατούμενό του λίγες μέρες πριν τη δίκη για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Αλβανός αρχιμαφιόζος, προσπαθούσε για τους δύο θανάτους που είχαν γίνει μες στις φυλακές να εμφανίσει μάρτυρες ότι οι θάνατοι προήλθαν από δηλητήριο που τους το έδωσαν για μεγάλο χρηματικό σκάνδαλο που είχε προκύψει… Με την παρουσία των δικηγόρων ενώπιον του ανακριτή θα ξεκαθαρίσει ποια ήταν η σχέση των δικηγόρων με τους σκληρούς ποινικούς, ενώ σειρά αναμένεται να πάρουν κι άλλοι…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το