Ελλάδα

«Mάχη» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Tα ξίφη τους θα διασταυρώσουν σήμερα, Παρασκευή, 12 Μαρτίου, στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και την αστυνομική βία. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον «υποκινητή» των ταραχών ενώ από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην -κατά τους ίδιους – προσπάθεια της κυβέρνησης να διχάσει τον ελληνικό λαό.Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου «χρειάζεται περίσσευμα υποκρισίας για να λες αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητά τώρα και τα ρέστα από την Κυβέρνηση. Είναι υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα, εκ των υστέρων. Διότι η νεολαία του γνωρίζοντας τόσο τα ισχύοντα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα, όσο και το γεγονός είχαν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής διάφορες αναρχικές ομάδες -ο Ρουβίκωνας, υποστηρικτές της τρομοκρατίας και του Κουφοντίνα και χούλιγκαν ποδοσφαιρικών ομάδων- έσπευσε να απευθύνει το δικό της κάλεσμα.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη «είχαν ανεβάσει, με έκδηλη ικανοποίηση, αυτά τα καλέσματα των χούλιγκαν στα δικά τους μέσα (LEFT.GR) «Όσο μεγάλη κι αν είναι η αγωνία τους από την πολιτική τους μοναξιά, δεν μπορεί να μη βλέπουν αυτά που όλη η κοινωνία βλέπει;», τονίζουν χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση και προσθέτουν «ότι σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει καλέσει σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας. Οι διαδηλώσεις στη Γερμανία, που διοργανώθηκαν από αρνητές του lockdown, υπολογίζεται ότι αύξησαν τα κρούσματα κατά 16 έως 21 χιλιάδες» υπενθυμίζουν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν «επικίνδυνο πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αποτύχει και στα θέματα της πανδημίας και της οικονομίας». Παράλληλα, θα στοχεύσει στη δημιουργία έντασης «για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει», ενώ αναφερόμενος στο διάγγελμα του πρωθυπουργό για μιλήσει «για προσπάθεια διχασμού, καθώς μοναδικός στόχος του ήταν να χρεώσει τα επεισόδια στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι εμφανές πως βασικό μέλημα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς είχε ενημερωθεί από τις Αρχές για την κινητοποίηση χούλιγκαν, δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς του αντιπάλους», υπογράμμιζε χθες η Κουμουνδούρου σε σχετική της ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός προχώρησε βεβιασμένα σε ένα άκρως διχαστικό διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οργανώνουν τη βία, ενώ γνώριζε προφανώς ότι η βία οργανώθηκε από τους χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων της Αττικής».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το