Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: Γέμισαν την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου με δικά τους στελέχη

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή ότι υποβάθμισε τον ρόλο της δημοτικής επιτροπής Διαβούλευσης και την κατέστησε άβουλο όργανό της, αφού από τα 25 μέλη της Επιτροπής, τα 16 είναι υποψήφιοι της πλειοψηφίας από το ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου Μαϊου.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνει σε δήλωσή της η κ. Σαμαρά:
Με νέο τον νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θεσμοθετήθηκε σε κάθε Δήμο η δημοτική επιτροπή Διαβούλευσης, που θα έχει ως αντικείμενο να γνωμοδοτεί για τα αναπτυξιακά προγράμματα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά και ευρύτερα τα προβλήματα της περιοχής και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που ανταποκρίνεται στο πνεύμα της σύγχρονης Αυτοδιοίκησης η οποία θα πρέπει να ανοικτή στην κοινωνία και να αφουγκράζεται ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες της.
Αυτό το πνεύμα εξωστρέφειας, συναντίληψης, συνεργασίας και όσμωσης με την κοινωνία, δεν επέδειξε για ακόμη μια φορά η παρούσα Δημοτική Αρχή η οποία επιχείρησε εξαρχής να υποβαθμίσει τον ρόλο της δημοτικής επιτροπής Διαβούλευσης και να την καταστήσει άβουλο όργανό της.
Οι ενέργειές της το καταδεικνύουν περίτρανα.
Πρώτον καθυστέρησε δραματικά να προχωρήσει στη σύσταση της συγκεκριμένης δημοτικής επιτροπής, να προχωρήσει σε ένα διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, να γνωστοποιήσει και ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα ανοικτά ζητήματα.
Το δεύτερο και πιο τραγελαφικό ήταν πως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έφερε άρον-άρον το θέμα της σύστασης της επιτροπής διαβούλευσης, επειδή πιέζεται να συντάξει και να καταθέσει σχέδιο προϋπολογισμού, όπου προϋπόθεση είναι και η γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης. Μάλιστα και εδώ φαίνεται η διάθεση απαξίωσης από πλευράς δημοτικής αρχής του συγκεκριμένου θεσμικού οργάνου, από τα 25 μέλη της επιτροπής, τα16 είναι υποψήφιοι της από το ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου Μαϊου.
Κανένας σεβασμός, καμία σοβαρότητα σε ένα νέο θεσμικό όργανο που μπορεί να γίνει αρωγός της διοίκησης.
Έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια να θεωρούν τον Δήμο ιδιοκτησία, μονοπώλιό τους και δεν θέλουν να το χάσουν βάζοντας ανθρώπους σε μια επιτροπή που ήταν υποψήφιοί τους. Γι’ αυτό και δεν τους ενδιαφέρει η άποψη των δημοτών, η άποψη της ίδιας της κοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το