Τοπικά

Μ. Χρυσοβελώνη: Ταλαιπωρούνται οι καρδιοπαθείς στη Μαγνησία

Χρυσοβελωνη

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι καρδιοπαθείς στη Μαγνησία, εξαιτίας της αδυναμίας χρήσης του στεφανιογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Συγκεκριμένα η βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή της:

«Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι καρδιοπαθείς του Ν. Μαγνησίας, καθώς ο στεφανιογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας έχει τεθεί εδώ και αρκετό καιρό εκτός λειτουργίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των ασθενών να γίνεται είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα.
Δυστυχώς όμως, επειδή είναι αρκετά δύσκολο να κλειστεί άμεσα ραντεβού σε νοσοκομεία των εν λόγω πόλεων, πολλές είναι περιπτώσεις που οι καρδιοπαθείς αναγκάζονται να παραμένουν νοσηλευόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έως και πέντε ημέρες, μέχρι να κάνουν την απαιτούμενη στεφανιογραφία, τη στιγμή που μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.
Μάλιστα κατά τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά στεφανιαίας νόσου και καρδιακής ανεπάρκειας έχουν αυξηθεί κατά 20-30% και η Καρδιολογική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου είναι πλήρης από περιστατικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το