Τοπικά

Λύματα του Βιολογικού στον Ξηριά -Βλάβη στην εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης σημειώθηκε βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων εντός των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και συγκεκριμένα σε τεμάχιο εξάρμωσης του σχηματισμού και σε συνέχεια, τμήμα του αγωγού. Η διαρροή που προκλήθηκε, σύμφωνα πάντα με τη ΔΕΥΑΜΒ,  απείλησε με καταστροφή τον ΗΛΜ εξοπλισμό του αντλιοστασίου με κίνδυνο τη θέση εκτός λειτουργίας της μονάδας διάθεσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η κινητοποίηση του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ, υπήρξε άμεση και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν εντός πέντε ωρών (από τις 10:00 μμ της 10/8 μέχρι τις 3:00 το πρωί της 11/8), προκειμένου να τεθεί με ασφάλεια σε λειτουργία, η μονάδα διάθεσης. Κατά το διάστημα των εργασιών λειτούργησε ο αγωγός παράκαμψης του λύματος στον Ξηριά.
Εκκρεμεί η αποκατάσταση βλάβης του εξαρμωτικού η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα κατά τις νυχτερινές ώρες (ώρες χαμηλής παροχής), για την οποία αποκατάσταση ενδέχεται να καταστεί αναγκαία η χρήση του αγωγού παράκαμψης.
Για την βλάβη ενημερώθηκαν το βράδυ στις 10-08-2017 εκτάκτως με FAX οι Αρμόδιες Αρχές ενώ σήμερα 11-08-2017 απεστάλη έγγραφο εκ νέου ενημέρωσης για τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης της αποκατάστασης.
Η ΔΕΥΑΜΒ σημειώνει ότι για την αποκατάσταση τηρούνται οι όροι της ΑΕΠΟ όπως αυτοί έχουν τροποποιηθεί με την υπ` αριθμ. 51349/26-10-2016 Απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι όλα τα απαιτούμενα υλικά και μικροϋλικά αναγκαία για την αποκατάσταση της βλάβης υπήρχαν και υπάρχουν στην αποθήκη των ΕΕΛ σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (315/2015 Απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ) και ότι πριν τη χρήση του αγωγού παράκαμψης και την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, εγκαταστάθηκε σταθμός απολύμανσης του διατιθέμενου λύματος, ο οποίος λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών και θα επαναλειτουργήσει εφόσον απαιτηθεί η χρήση του αγωγού παράκαμψης, κατά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το