ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Σαφάρι ελέγχων

Παραπολιτικά

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Ελλάδα

Τοπικά

«Λουκέτο» σε παραλιακή καφετέρια του Βόλου

«Λουκέτο» 48 ωρών σε παραλιακή καφετέρια του Βόλου έβαλαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ. Είχε προηγηθεί φορολογικός έλεγχος της καφετέριας, την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είχε βρεθεί να μην έχουν εκδοθεί 19 αποδείξεις…
Τότε δόθηκε εντολή να μπει «λουκέτο» κι αυτό έγινε τη Δευτέρα το πρωί και για ένα 48ωρο, όπως προβλέπεται. Η καφετέρια άνοιξε πάλι χθες το πρωί.
Οι έλεγχοι των ελεγκτών της ΑΑΔΕ θα συνεχιστούν, όπως έγινε γνωστό, εν όψει αιχμής της τουριστικής περιόδου. Στην είσοδο της καφετέριας τοποθετήθηκε το 48ωρο κορδέλα με βουλοκέρι και σχετική ενημερωτική πινακίδα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν όλες οι ελεγκτικές μονάδες από την ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές μπορούν να βάλουν λουκέτο από 48 ώρες έως και μέχρι έναν μήνα στις επιχειρήσεις, που δεν εκδίδουν αποδείξεις ή παρεμποδίζουν τον έλεγχο.
Στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις ιατρείων, κλινικών, γηροκομείων, οι ελεγκτές επιβάλλουν χρηματικά πρόστιμα από 1.000-5.000 ευρώ.

Ειδικότερα μπαίνει «λουκέτο»:
-Άμεσα για 48 ώρες, εφόσον διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση πλέον των 10 προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης, από τον ίδιο έλεγχο, ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, η καθαρή αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης ή αυτά εκδόθηκαν ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
-Για 96 ώρες, εφόσον, εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστωθεί για δεύτερη (μετά δηλαδή την επιβολή λουκέτου 48 ωρών) στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης ανεξαρτήτως αξίας αυτών.
-Για 10 ημέρες, κάθε φορά που εντός δύο φορολογικών ετών διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, από τον ίδιο έλεγχο, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.
-Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια κάθε είδους επιτόπιου φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αναστέλλεται μέχρι ένα μήνα η λειτουργία της σχετικής επιχείρησης.
-Σε κάθε περίπτωση παραβίασης της αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, δηλαδή σπάσιμο της σφράγισης που έχει επιβληθεί, επιβάλλεται κάθε φορά επιπλέον αναστολή λειτουργίας για 10 ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το