Τοπικά

Αθώος 50χρονος Βολιώτης για πορνογραφία ανηλίκων – Του “σπάσανε” τους κωδικούς

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ένας 50χρονος Βολιώτης, που κατηγορούταν για δημοσίευση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Υπέρ της απαλλαγής του κατηγορουμένου τάχθηκε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν ήταν ο κατηγορούμενος αυτός που τέλεσε την πράξη, αλλά το ρούτερ του χρησιμοποιήθηκε από άλλο πρόσωπο. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από τρίτο πρόσωπο έγινε η μετάδοση του υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ μάρτυρας κατέθεσε ότι είναι εύκολο ένας κωδικός ρούτερ να «σπάσει».

Στα ίχνη του 50χρονου είχε φθάσει η Αστυνομία, ύστερα από έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) από τις ΗΠΑ και ο οποίος ερευνά υποθέσεις διανομής πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Ο αμερικανικός οργανισμός είχε ενημερώσει σχετικά την Europol και αυτή με τη σειρά της την Ελληνική Αστυνομία για περαιτέρω έρευνα και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε προχωρήσει στην ταυτοποίηση του διανομέα του υλικού.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τελικά τον Μάιο του 2016, για να κατηγορηθεί ως δράστης ο 50χρονος Βολιώτης. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ταυτοποιήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του κατηγορούμενου, που κατηγορούταν ότι είχε δημοσιοποιήσει στη διάρκεια βιντεοκλήσης σε πραγματικό χρόνο, μέσω σχετικής ιστοσελίδας, δύο αρχεία εικόνας, που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού. Τελικά το δικαστήριο δέχθηκε ότι η μετάδοση του υλικού έγινε από λαπ τοπ άλλου χρήστη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το