Πολιτισμός

Live απόψε ο Μάκης Αμπλιανίτης με το γκρουπ του στην Περισπωμένη

Σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου, στην Περισπωμένη, ο Μάκης Αμπλιανίτης παρέα με το γκρουπ του σε μία μοναδική εμφάνιση, με ώρα έναρξης στις 22.15 και είσοδο 4 ευρώ.
Το γκρουπ του κιθαρίστα και συνθέτη Μάκη Αμπλιανίτη δημιουργήθηκε πριν αρκετά χρόνια και λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Bahar».
Αφήνοντας για λίγο το bebop, το swing και τα jazz latin που έπαιζε έως τότε, συγκεντρώνει μια ομάδα εξαίρετων βιρτουόζων, μεταξύ των οποίων οι: Πέτρος Κούρτης, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Μαγκλάρας, Tigran Sargsyan, Mohamed Arafa, Νίκος Καπηλίδης και μαζί με μερικούς ακόμα καταξιωμένους και πολύπειρους μουσικούς παρουσιάζει τις δισκογραφικές του δουλειές σε μουσικές σκηνές, συναυλίες και φεστιβάλ.

Είναι μια εποχή που η jazz και ethnic σκηνή βρίσκεται σε άνθηση και σε αυτό βοηθούν πολύ ο ραδιοφωνικός σταθμός Jazz Fm, αλλά και το περιοδικό Τζαζ & Jazz.
Λίγο αργότερα δημιουργεί το «Hot Organic Trio» μαζί με τον Γιάννη Μόνο στο Hammond Organ και παίζουν με πάθος τα jazz και blues κομμάτια από τις δεκαετίες ’60 – ’70, αλλά και δικές τους συνθέσεις.
Η καινούρια δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγους μήνες με τίτλο «URANOS».
Πρόκειται για ένα εντελώς νέο project που ενώνει μουσικά στοιχεία του τόπου μας και της Μεσογείου με τις ιδέες και τον ήχο της jazz, της rock και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, αλλά έχοντας και έντονα τα στοιχεία του street beat.
Οι μουσικοί που το αποτελούν είναι: Μάκης Αμπλιανίτης, guitars, vocals, Φώτης Μυλωνάς, bansuri, flute, keyboards, Δημήτρης Παπανίκου, bass, Νίκος Σκομόπουλος, drums.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το