Τοπικά

Λύση για την άδεια λειτουργίας των Σφαγείων

ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ

Από την διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων θα πάρει τελικά άδεια λειτουργίας, εφόσον πληροί τους όρους, ο ιδιώτης που ανέλαβε την εκμετάλλευση των Σφαγείων Α.Ε..  Αυτό διευκρίνισε το υπουργείο Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας απαντώντας σε ερώτημα της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.  Ο ιδιώτης αν δεν αδειοδοτηθεί σύντομα δεν θα μπορέσει να πάρει παράταση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων-έληξαν στις 4 Νοεμβρίου 2014- ούτε να αιτηθεί βιομηχανικού τιμολογίου για την ηλεκτροδότηση της επιχείρησης.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε σήμερα η κα Κολυνδρίνη με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Σφαγεία Βόλου κ.κ. Στεφόπουλο Χρήστο -Πρόεδρο, Ζέρβα Ανδρέα -Αντιπρόεδρο, Χαλέβα Κων/νο -μέλος καθώς και με τον διαχειριστή της εταιρείας, κ. Παναγιώτη Καρέλα, που έχει αναλάβει τη μίσθωση, λειτουργία και εκμετάλλευση των σφαγείων Βόλου, και την κα Βλαχάβα Κατερίνα, νομική σύμβουλο..

Η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον διαχειριστή της εταιρείας  για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την αδειοδότηση των σφαγείων, με αποτέλεσμα αφενός μεν να μην έχουν παραταθεί οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι του Σφαγείου και αφετέρου να μην υπάρχει δυνατότητα ηλεκτροδότησής του με βιομηχανικό τιμολόγιο. Επισήμανε δε το γεγονός ότι για την αδειοδότηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων το νομικό καθεστώς  είναι ασαφές και μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας οι αναγκαίες συνεννοήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων και ΥΠΕΚΑ) ώστε να  αποσαφηνιστεί πλήρως το θέμα της αδειοδότησης.

Η κα Κολυνδρίνη μιλώντας στην e-thessalia.gr επισήμανε ότι υποβλήθηκε σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας και «μας έστειλαν γνωμάτευση ότι όταν τα σφαγεία εξυπηρετούν λόγους δημοσίους συμφέροντος και τίθεται θέμα ασφάλειας της δημόσιας υγείας, τότε αδειοδοτούσα αρχή μπορεί να είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης».  Η Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι η άδεια λειτουργίας θα χορηγηθεί στα Σφαγεία, με αυστηρές όμως προϋποθέσεις που θα αφορούν στην πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων,  στην τήρηση των ορίων των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων που διατίθενται στο δίκτυο ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και στην ασφαλή περιβαλλοντικά διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το