Τοπικά

Αναφορές βουλευτών για Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου

Την ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου με γιατρό καθώς αποχωρεί η μοναδική αγροτική γιατρός στις 25 Νοεμβρίου 2014, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς το υπουργείο Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος και Δημ. Στρατούλης αλλά και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο σε προηγούμενες αναφορές του κ. Μεϊκόπουλου είχε απαντήσει ότι παρά την προκήρυξη για την κάλυψη των δύο θέσεων που προβλέπονται από το οργανόγραμμα, δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς να υπηρετήσουν εκεί. Το πρόβλημα όμως παραμένει και για την ώρα η κατάσταση αντιμετωπίζεται με την εβδομαδιαία μετακίνηση ενός Γιατρού Γενικής Ιατρικής από διάφορα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας Θεσσαλίας που πολλές φορές καθίσταται αδύνατη λόγω καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι βουλευτές ζητούν το υπουργείο να φροντίσει να δώσει κίνητρα στους γιατρούς για να αποδεχθούν τις θέσεις, και τονίζουν, όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του και ο δήμαρχος του νησιού, ότι ένας γιατρός δεν αρκεί για να καλύψει ούτε τις ανάγκες συνταγογράφησης των 2.500 κατοίκων της Αλοννήσου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το