Τοπικά

«Λίφτινγκ» σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Βόλου

Ο Δήμος Βόλου προκήρυξε ανοιχτούς διαγωνισμού για την ανάθεση των έργων κτιριακές παρεμβάσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς «Αλκυόνη», στον παιδικό σταθμό «Νεφέλη».
Για τον βρεφονηπιακό σταθμό «Αλκυόνη», ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 175.000 ευρώ με ΦΠΑ και θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την εναρμόνιση του υφιστάμενου σταθμού στις Νέες Παγασές στο Προεδρικό Διάταγμα 99/2017. Στο Διάταγμα καθορίζονται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή υπηρεσίας των δήμων. Ανάλογες εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στον παιδικό σταθμό «Νεφέλη» στο Κάραγατς, αλλά και στον παιδικό σταθμό «Α’ Νέας Ιωνίας».
Οι προσφορές μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους έως την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών με ποσό 20.000 ευρώ και πιστώσεις έτους 2021 συνολικού ποσού 125.000 ευρώ.
Η υποβολή των αιτήσεων για τις κτιριακές παρεμβάσεις στον παιδικό σταθμό «Νεφέλη», προϋπολογισμού 121.000 ευρώ, λήγει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι και η αποσφράγιση θα γίνει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.
Ο τρίτος διαγωνισμός αφορά στον παιδικό σταθμό «Α΄ Νέας Ιωνίας» με προϋπολογισμό 106.000 ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 10 το πρωί. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με πόσο 50.000 ευρώ και ποσό 56.000 ευρώ από τις πιστώσεις του 2021.

Ανακατασκευή αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας
Σύσκεψη πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων, Αργύρης Κοπάνας, με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων Νέας Αγχιάλου και Αιδινίου, Βάσω Παρασκευοπούλου και Δημήτρη Βαλκανιώτη αντίστοιχα, στο δημαρχείο της Ν. Αγχιάλου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον φάκελο των αποκαταστάσεων των ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών υδραυλικών έργων, που κατατέθηκε στο υπουργείο Υποδομών. Επίσης τους παρέδωσε τους χάρτες με τα σημεία παρέμβασης στις οριοθετημένες πληγείσες περιοχές του Αιδινίου και του οικισμού Δημητριάδας της Δ. Ε Νέας Αγχιάλου.
Ο Αργύρης Κοπάνας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ως άνω έργο με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Τα τεχνικά δελτία αφορούν στην ανακατασκευή 23 χλμ. αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας με καινούριες ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και χαλικοστρώσεις, αλλά και αποστραγγιστικά έργα. Ήδη, έχει αποκατασταθεί προσωρινώς η βατότητα της οδοποιίας με τον καθαρισμό των φερτών υλών και με διάστρωση υλικού λατομείου από την πολιτική μας προστασία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το