ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια δημοτική αρχή «θίασος»

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

«Λευκή» νύχτα στην αγορά του Βόλου προγραμματίζει για 1η Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος

«Λευκή» νύχτα προγραμματίζει για την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε μια προσπάθεια τόνωσης της καταναλωτικής κίνησης. Εκείνη τη βραδιά σε αρκετά σημεία της αγοράς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.
Η μόδα της λευκής νύχτας έρχεται από το εξωτερικό και ήδη εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην εμπορική αγορά της Καλαμάτας.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου βρίσκεται σε επικοινωνία με φορείς, όπως το Επιμελητήριο, τον Δήμο, την Περιφέρεια, για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
Εκείνη την ημέρα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ανοίξουν ξανά νωρίς το απόγευμα. Η διαφορά είναι ότι όλο το απόγευμα και το βράδυ θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις σε σημεία της εμπορικής αγοράς και τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά μέχρι τις 3 τα ξημερώματα μετά από άδεια που δόθηκε από την Περιφέρεια.

Η «λευκή» νύχτα παραπέμπει σε ένα βαθμό στο Black Friday που φέτος σημείωσε τεράστια επιτυχία στον Βόλο.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος ανέφερε πως «στόχος μας είναι να τονώσουμε την αγορά με εκδηλώσεις και άλλα happening που θα δώσουν νέα ώθηση στην κατανάλωση και θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τον κόσμο στους επαγγελματίες. Ήδη προχωρούμε όλο αυτό το διάστημα σε συναντήσεις και είμαστε έτοιμοι για να προγραμματίσουμε τις εκδηλώσεις για την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε επικοινωνία και συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια και βέβαια το Επιμελητήριο, ενώ είμαστε και στην αναζήτηση χορηγών. Επίσης φιλοδοξούμε να έρθει κόσμος και από άλλες πόλεις, αφού είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά».

«Ανοικτά κέντρα εμπορίου»
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου προτίθεται να συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανοικτά κέντρα εμπορίου», που στοχεύει στην ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε εμπορικές περιοχές.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου πρότεινε να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχει ενδιαφέρον να υλοποιηθεί το πρόγραμμα στην εμπορική περιοχή από τις οδούς Π. Μελά – Ξενοφώντος και Δημητριάδος – Γ. Καρτάλη (Γαλλίας). Τα εμπορικά καταστήματα που εδρεύουν σε αυτή την οικοδομική έκταση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», γι’ αυτό θα γίνουν δυο ενημερωτικές συναντήσεις, ώστε όσοι έμποροι κι επιχειρηματίες της εμπορικής αυτής περιοχής, προγραμματίζοντας τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, να μπορούν να παρευρεθούν είτε στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, Δευτέρα 16 Ιουλίου είτε στη 2η ενημερωτική συνάντηση, Τετάρτη 18 Ιουλίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176) και ώρα 18:30, για να πληροφορηθούν έγκαιρα και άμεσα για το επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Είναι ίσως η σημαντικότερη πρόσκληση που βγάζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία», η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών. Μέσα από την ανακατασκευή μιας εμπορικής περιοχής στην πόλη προωθείται η πολιτισμική, πολιτιστική και τουριστική της εμβέλεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Οντόπουλο.
Ο συνολικός δηλαδή προϋπολογισμός για κάθε πρόταση θα ανέρχεται 1,9 εκατομμύριο ευρώ.
Κάθε πρόταση χρηματοδότησης θα περιγράφει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης μίας κατά μέγιστο εμπορικής περιοχής παρέμβασης εντός της ίδιας Δημοτικής Ενότητας.
Η περιοχή παρέμβασης θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 μέτρα υφιστάμενο ή κατασκευασμένο πεζόδρομο ή οδό ήπιας κυκλοφορίας ή συνδυασμό και των δύο.
Επίσης η πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει πολιτιστικούς ή και φυσικούς πόρους με συμμετοχή κατ’ ελάχιστο του 70% των εγκατεστημένων εμπορικών επιχειρήσεων ισόγεια καταστήματα με πρόσοψη στις οδούς της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης ή συμμετοχή 50 τέτοιων επιχειρήσεων.
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στο τηλέφωνο 24210 25479.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το