Τοπικά

«Let’s do it Greece» – Εθελοντικός καθαρισμός χώρων σήμερα στον Αλμυρό

Ο Δήμος Αλμυρού πρόκειται να συμμετάσχει για έβδομη χρονιά στην εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Let’s do it Greece», η οποία πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε όλο τον κόσμο, η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους.
Πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη συντονίζονται και καθαρίζουν τις χώρες τους, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περάσουν το μήνυμα της προστασίας και της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Αλμυρού καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι.
Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν στον καθαρισμό των αύλειων χώρων των σχολείων, των πάρκων, των πλατειών, των παραλιών, των αλσυλλίων και τον καθαρισμό όποιου άλλου χώρου προκύψει από τη συνεργασία όλων μας σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού.
Μπορείτε να επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του «Let’s do it Greece», η οποία είναι www.letsdoitgreece.org, για να μάθετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική αυτή καμπάνια.

Εξάλλου σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΒLS/AED) οργανώνει ο Δήμος Αλμυρού το Σάββατο 13 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, από 4.00μ.μ. έως 8.30μ.μ., σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Υποστήριξης της Ζωής και τον διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ, στρατιωτικό γιατρό καρδιολόγο κ. Χαράλαμπο Παρίση.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Αλμυρού, η οποία ξεκίνησε από το 2015, είναι η μείωση της θνησιμότητας και ειδικότερα η μείωση του αιφνίδιου θανάτου από καρδιακό επεισόδιο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης EURECA ONE, στην οποία συμμετείχαν 27 ευρωπαϊκές χώρες.
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων που οργανώθηκαν, έχουν επιμορφωθεί και έλαβαν πιστοποίηση περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας. Επιμορφώθηκαν επίσης, πολλοί μαθητές και έλαβαν επίσημη πιστοποίηση από τον ERC πρώτοι πανελλαδικά 30 μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης το 2018 και 30 μαθητές το 2019.

Ο Δήμος Αλμυρού διαθέτει αυτή τη στιγμή 4 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές. Τον πρώτο απινιδωτή πρόσφερε στον δήμαρχο Αλμυρού ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Δημήτριος Κούργιας, τον Δεκέμβριο 2015. Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με μια εκστρατεία που οργάνωσαν κατάφεραν με τη βοήθεια πολλών πολιτών να αποκτήσουν δύο απινιδωτές για τον Αλμυρό, οι οποίοι βρίσκονται ένας στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και ένας στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού και έναν απινιδωτή για τη Σούρπη με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης, ο οποίος βρίσκεται στο καφέ Στάση στη Σούρπη. Στο ΚΕΠ Πτελεού βρίσκεται ένας απινιδωτής, ο οποίος προσφέρθηκε από κάποιον συμπολίτη μας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του με τη βοήθεια του πατήρ Σ. Μαλιαρού. Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη υποσχέθηκε στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης να δωρίσει έναν απινιδωτή για την Ευξεινούπολη. Ο δήμαρχος Αλμυρού Δ. Εσερίδης. θέλοντας να θωρακίσει όλο τον Δήμο θα προσφέρει έναν απινιδωτή στην Αμαλιάπολη και έναν στο Αχίλλειο, καθώς επίσης και έναν στην Ανάβρα. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, το Σάββατο 13/4/2019, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του δημάρχου στο 2422350204, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το