Τοπικά

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του γυναικείου καρκίνου

Ενημερωτική ανοικτή εκδήλωση για τον γυναικείο καρκίνο οργανώνουν από κοινού τρία γυναικεία σωματεία της πόλης, το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου, ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις» με την Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Βόλου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δ. Κυριαζή (Κωνσταντά 137 – Κ. Καρτάλη). Στόχος αυτής της εκδήλωσης με θέμα «Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού», είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου. Το θέμα θα παρουσιάσουν οι επιστήμονες από την Ομάδα Υγείας του Κ.Υ. Βόλου: Γεωργίου Ζωή, βιοχημικός, Δημητριάδη Αντωνία, χειρουργός, Κάκκα Πολυτίμη, μαία, και Πάντου Αικατερίνη, κοινωνική λειτουργός.
Είναι γνωστό ότι σήμερα ο καρκίνος αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται στις αναπτυγμένες χώρες και η συχνότερη αιτία θανάτου του γενικού πληθυσμού μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Οι μισοί από τους ανθρώπους που θα αναπτύξουν καρκίνο θα χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο αυτή γιατί η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία, οι γυναικολογικοί καρκίνοι είναι οι συχνότεροι στη χώρα μας και μάλιστα με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Ο φόβος και η άγνοια για τα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου ή των προ καρκινικών καταστάσεων έχουν σαν αποτέλεσμα οι θάνατοι από καρκίνο στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία παραμένουν σταθεροί, παρά την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκαιρη αναγνώριση και διάγνωση, καθώς και τα οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, είναι τα μόνα όπλα της ανθρωπότητας έναντι του καρκίνου. Η πανεπιστημιακή διεθνής κοινότητα επισημαίνει ότι η πρόληψη του γυναικείου καρκίνου είναι δυνατή και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το