Ελλάδα

Λέσβος-Μόρια: Από αφυδάτωση έχασε τη ζωή του το 9 μηνών μωρό

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στον καταυλισμό στη Μόρια, με ένα βρέφος 9 μηνών, το οποίοο που πέθανε από αφυδάτωση.
Ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Βασίλης Στραβαρίδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε πως το μωρό «έχασε τη ζωή του από σοβαρή αφυδάτωση. Είχαμε δει το μωρό τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Ενημερωθήκαμε ότι πριν από μία εβδομάδα πήγε μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, δόθηκαν κάποιες συμβουλές στην οικογένεια. Την επόμενη ημέρα, η οικογένεια έφτασε στη δική μας κλινική που ήταν κλειστή και το επόμενο που γνωρίζουμε είναι ότι ζητήθηκε -όπως είναι και το πρωτόκολλο από την αστυνομία- από την οικογένεια να κληθεί το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν αργά».

Η διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός βρέφους από το Κονγκό, ηλικίας λίγων μηνών. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 10 Νοεμβρίου στον εφημερεύοντα στο ΚΥΤ ιατρό οπλίτη ο οποίος και διέγνωσε συμπτώματα αφυδάτωσης πιθανά ως αποτέλεσμα παθολογικών αίτιων. Στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όμως στο μεταξύ είχε εκπνεύσει. Από τον ιατροδικαστή Μυτιλήνης που εξέτασε το παιδί αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Ο θάνατος τού βρέφους, που έμενε στον καταυλισμό με τους γονείς του οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου, γνωστοποιήθηκε χθες το βράδυ με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το