Τοπικά

ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου: Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για τη μη αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Ευθύνες στην δημοτική αρχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου καταλογίζει η Λαϊκή Συσπείρωση για τη μη αποκατάσταση των ζημιών, τόσο από τις πλημμύρες του 2018, όσο και από τις καταστροφές όλα τα προηγούμενα χρόνια.

“Η μη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας των αυτονόητων, δηλαδή της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, παρ όλες τις υποσχέσεις εκατομμυρίων ευρώ για το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, προκαλούν όλους εμάς που ζούμε στην περιοχή. Όμως εξίσου τραγικές είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, για την μη αποκατάσταση των ζημιών στο δημοτικό δίκτυο, την αγροτική οδοποιία και τις υποδομές στο Δήμο μας, που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κατολισθήσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου με κάθε νεροποντή και να κινδυνεύουν τα σπίτια μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Δημοτική Αρχή του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, είναι ειρωνεία να επικαλούνται κάθε φορά τα καιρικά φαινόμενα για τις κατολισθήσεις αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία γίνονται σε σημεία “ήδη γνωστά” όπου έχουν αντιμετωπιστεί τώρα, αλλά και παλιότερα, με το γνωστό “μπάζωμα”.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε ζητήσει πολλές φορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στοιχεία, σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, τα οποία ποτέ δεν δίνονται.

Σαν αν μην έφτανε αυτό, η Δημοτική Αρχή παρουσιάζεται συνεχώς στα Δημοτικά Συμβούλια με αοριστίες, σε σχέση με την πορεία αποκατάστασης των έργων, ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους, πολλές φορές και στους εργαζόμενους του Δήμου για την απραξία της.
Για το λόγο αυτό, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαγοράς Μουρεσίου, Βασίλης Τσαπράζης και Τριαντάφυλλος Κουρελάς με αίτηση μας, ζητήσαμε σήμερα από το Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, την χορήγηση αντιγράφων των Τεχνικών Δελτίων που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το