Τοπικά

ΛΑΣ Βόλου: «Καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά»

Να μην προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ σε καμία αναστολή – διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά, ζητά η ΛΑΣ Βόλου σε ανακοίνωσή της.
Όπως αναφέρει:
Να μην διανοηθούν στη ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσουν σε αναστολές – διακοπές υδροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών που, ιδιαίτερα σήμερα, πλήττονται από τη φτώχεια, από την ακρίβεια, από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.
Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ ότι θα προχωρήσει σε διακοπές νερού από τις 6 Ιουλίου σε οικογένειες «όπου έχουν καταστεί δύο (2) λογαριασμοί ληξιπρόθεσμοι ανεξαρτήτως ποσού», εκτός από την απόλυτη ταύτισή της με την κυβερνητική πολιτική, φανερώνει και την πλήρη αναλγησία της δημοτικής αρχής.
Για τα οικονομικά και λειτουργικά αδιέξοδα στη ΔΕΥΑΜΒ από τις διαρκείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι του Βόλου, που αντιμετωπίζουν καθημερινές στερήσεις από την επίθεση στο εισόδημά τους και αξεπέραστα αδιέξοδα στην επιβίωσή τους. Ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που μεθοδικά προχώρησαν στην απελευθέρωση της ενέργειας, στην λεγόμενη απολιγνιτοποίηση, στην ιδιωτικοποίηση παραγωγής και παροχής της ενέργειας στα πλαίσια της «πράσινης» δήθεν «ανάπτυξης».
Αντί η δημοτική αρχή να συγκρουστεί μ’ αυτήν την πολιτική, αντί να αποδέχεται την πλήρη ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ με τη μεταφορά του συνολικού κόστους λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ στους λογαριασμούς των δημοτών, αντί να απαιτεί την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μια κυνική και απειλητική ανακοίνωση επιχειρεί να πληρώσουν «τα σπασμένα» τα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Απαιτούμε να πάρει πίσω την ανακοίνωση για τις διακοπές νερού, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει πραγματική αδυναμία, ιδιαίτερα στις μέρες μας, να ανταποκριθούν τα νοικοκυριά στις ανατιμήσεις και στην ακρίβεια, που αναμένεται να φουντώσει τους επόμενους μήνες από την πολιτική της κυβέρνησης που εξυπηρετεί τα κερδοσκοπικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το