Τοπικά

Λάρισα: “Υγειονομική βόμβα” στον Αριστέα – 35 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή του Αμπελώνα

Η ιχνηλάτηση με rapid tests, “έδειξε” 35 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή του Αριστέα στον Αμπελώνα Λάρισας. Από τα αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, τα 22 αφορούν άτομα που περιθάλπονται στην δομή (από τα 59), τα υπόλοιπα 11 σε εργαζόμενους (από τους 49) και τέλος τα 2 αφορούν εργαζόμενους σε συνεργείο καθαριότητας που συνεργάζεται με την δομή.

Ο ΕΟΔΥ πριν λίγες ημέρες (την περασμένη Πέμπτη) εντόπισε τα πρώτα θετικά κρούσματα με αποτέλεσμα να γίνει η άμεση απομόνωση των περιστατικών αυτών σε ειδικές για τον συγκεκριμένο σκοπό κλίνες, με το προσωπικό να έχει εξειδικευτεί για την συγκεκριμένη περίσταση, ενώ οι ασθενείς παρακολουθούνται στενά από πνευμονολόγο.

Τα περισσότερα παιδιά της δομής είναι απύρετα και σε καλή κλινική κατάσταση, μόνο δύο παρουσίασαν ακτινογραφικά στοιχεία αρχόμενης πνευμονίας και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε καλή επίσης κλινική κατάσταση.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει να κάνε ανά 2-3 ημέρες συνεχόμενα τεστ στην δομή μέχρι οι ασθενείς να βρεθούν αρνητικοί στον ιό.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το