Τοπικά

Απόσυρση οχημάτων στον Δήμο Ζαγοράς – Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης καταλληλόλητας

Διαδικασίες άρσης κυκλοφορίας οχημάτων που πρόκειται να αποσυρθούν, θα εκκινήσει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, λαμβάνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο σχετική απόφαση συγκρότησης τριμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας Οχημάτων. Το έργο της επιτροπής θα είναι η σύνταξη πρακτικών επιθεώρησης των οχημάτων του Δήμου, στα οποία θα καθορίζεται η καταλληλόλητα ή μη αυτών για την επιτέλεση του έργου τους, σύμφωνα με την κατάσταση αυτών, αλλά και την άποψη της υπηρεσίας.

Η διάρκεια της θητείας της επιτροπής θα είναι από τη λήψη της απόφασης έως το τέλος της δημοτικής περιόδου και για κάθε περίπτωση που θα απαιτηθεί.
Σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αποτελείται από τους εξής: Τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αναστάσιο Γαρυφάλλου ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον δημοτικό σύμβουλο – αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Κοντογιώργο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Επαμεινώνδα Νάσιο ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον δημοτικό σύμβουλο κ. Απόστολο Κατσιφό, τον δημοτικό υπάλληλο του Δήμου κ. Ευάγγελο Γεραμπίνη, κατηγορία ΔΕ, ειδικότητα Οδηγών Αυτοκινήτων ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον δημοτικό υπάλληλο κ. Γεώργιο Ρεπανά, κατηγορία ΔΕ, ειδικότητα Οδηγών Αυτοκινήτων.

Να αναφερθεί ότι υπέρ της συγκρότησης της επιτροπής ψήφισε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά, «λευκό» ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Τσαπράζης, ενώ καταψήφισε ο αντιδήμαρχος Κων. Βασταρδής.

Συντήρηση Αθλητικού Κέντρου Τσαγκαράδας
Στο μεταξύ, ομόφωνη απόφαση για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση και επισκευή δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τσαγκαράδας» έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Σύμφωνα με την εισήγηση, η αναβάθμιση του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου κρίνεται απαραίτητη και μεταξύ των παρεμβάσεων, προτείνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (πάγκοι, μπασκέτες), καθώς και η βελτίωση των υποδομών του.
Να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να υποβάλουν μια μόνο αίτηση χρηματοδότησης, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει τη συντήρηση και κατασκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, καθώς και παρεμβάσεις διασφάλισης πρόσβασης στον χώρο των παραλιών κολύμβησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το