ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Νεκρή βρέθηκε φοιτήτρια στην Αθήνα

Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή 55χρονος Βολιώτης

Τοπικά

Τοπικά

Λάρισα: Τα ΜΑΤ απέναντι στους διαμαρτυρόμενους για την πρώτη κατοικία Βολιώτη που βγαίνει στο σφυρί 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε απέναντι στους διαμαρτυρόμενους που ζήτησαν το μεσημέρι της Λάρισας να μην βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγγελματία για χρέος προς τράπεζα, ύψους 42.395 ευρώ.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο που ήταν προγραμματισμένο να “τρέξει” τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζητώντας να μην εκπλειστηριαστεί το σπίτι όπου μένει ο κ. Ηλίας Βαγδούτης με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, όλο αυτό ξεκίνησε με ένα στεγαστικό δάνειο που πήρε το 2005 το οποίο αποπλήρωνε μέχρι το 2012. Πριν από ένα μήνα έκανε μια αίτηση στον νόμο Κατσέλη αλλά δεν έγινε δεχτή λόγο εμπορικότητας, ωστόσο ο ίδιος απευθύνθηκε στην τράπεζα για να κάνει διακανονισμό.

Η τράπεζα φάνηκε να είναι συνεργάσιμη και του πρότεινε να καταβάλει το ποσό των 1000 ευρώ σαν προκαταβολή και μετά να υπογράψουν ένα συμβόλαιο των 420 ευρώ μηνιαίος για 34 χρόνια. Παρόλο που ο διακανονισμός ήταν πολύ μεγάλος ήταν έτοιμος να το δεχτεί γιατί είναι η πρώτη κατοικία του. Στην πορεία όμως η τράπεζα άλλαξε στάση και του ζήτησε επιπλέον 4000 ευρώ και μετά από επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος του με την τράπεζα ενημερώθηκε πως το ποσό των 420 ευρώ ισχύει μόνο για τα τρία πρώτα χρόνια, στη συνέχεια κάθε τρία χρόνια το ποσό θα αυξάνεται κατά 15%.

Ο ίδιος δηλώνει πως «άμεσα ενδιαφερόμενος αυτή την στιγμή είναι μόνο η τράπεζα».

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων έλαβε άδεια και ανέβηκε στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας από τη συμβολαιογράφο να έρθει σε επαφή με την τράπεζα, ζητώντας τη ματαίωση του πλειστηριασμού.

Πηγή: onlarissa.gr

Η Πλεύση Ελευθερίας για τον πλειστηριασμό:

«Πριν λίγες μέρες ο Δραγασάκης, κατά τη «σύσκεψη εργασίας» που είχε με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, «επιβεβαίωσε» την προστασία της πρώτης κατοικίας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Λάρισας, στον πεζόδρομο της Κούμα 4, το παραπάνω παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσε και επίσημα με τον πιο δραματικό τρόπο! Εκπλειστηριάστηκε η πρώτη και κύρια κατοικία του συμπολίτη μας Ηλία Βαγδούτη και της άνεργης μητέρας του στο Βόλο από την τράπεζα Πειραιώς, με τις ευλογίες και την συνενοχή σε αυτό το έγκλημα της Κυβέρνησης Τσίπρα και των (ΤΙΝΑ κάνουμε;) Υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου και Βουλευτών Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Μάκη Μπαλλή, οι οποίοι υποκριτικά και θρασύτατα «καθησύχαζαν» τον συμπολίτη μας, αλλά στο τέλος του απάντησαν το περιφρονητικό και χυδαίο «μα δεν σας υποσχεθήκαμε και τίποτα».
Δεν θα πούμε για την συμμετοχή των μελών των πυρήνων της Πλεύσης Ελευθερίας Βόλου και Λάρισας στον αγώνα που δόθηκε σήμερα απέναντι στα ΜΑΤ του καθεστώτος των Μνημονίων για να μην εκπλειστηριαστεί η παραπάνω κατοικία. Μόνο θα τονίσουμε ότι στο δράμα αυτό η οικογένεια Βαγδούτη και στην μάχη που δίνει δεν θα μείνει μόνη! Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε όλο αυτό τον αγώνα, όπως και σε κάθε λαϊκή οικογένεια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, σε κάθε πολίτη που του καταρρακώνει το καθεστώς την αξιοπρέπειά του, σε κάθε πολίτη που προδόθηκε!
Τέλος, ένα μήνυμα στον Τσίπρα και την συμμορία του: Για όσα κάνετε ενάντια στον λαό και την πατρίδα μας, θα μας βρίσκετε απέναντι. Απέναντι στην προδοσία σας, στην σήψη και την διαφθορά σας. Θα είμαστε εκεί μαζί με τον λαό να σας αντιπαλεύουμε, για την αξιοπρέπειά του, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, για το μέλλον των παιδιών μας!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το