Τοπικά

Λάρισα: Πέθανε ο Τάκης Γιαννούκας, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, το στέλεχος του ΚΚΕ και πρώην δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Τάκης Γιαννούκας.
Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της «εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου Γιαννούκα Τάκη που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.
Ο σ Τάκης Γιαννούκας τίμησε την ιδιότητα του μέλους του κόμματος σε όλη του τη ζωή. Από την πτώση της δικτατορίας πρωτοστάτησε να συγκροτηθούν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην πόλη και την ύπαιθρο της Λάρισας.

Από το 1959 δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των Επαγγελματοβιοτεχνών. Διατέλεσε μέλος και αργότερα πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοποιών Λάρισας, πρόεδρος για αρκετά χρόνια του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας, του οποίου υπήρξε για μια δεκαετία πρόεδρος.
Το 1978 εως-1986 εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με το συνδυασμό του Αλέκου Χονδρονάσιου και του Αριστείδη Λαμπρούλη. Ήταν υποψήφιος βουλευτής στο νόμο της Λάρισας το 1996.
Υποψήφιος δήμαρχος Κάτω Ολύμπου, με το ψηφοδέλτιο που στήριζε ΚΚΕ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ όπου διατέλεσε Πρόεδρος.»

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το