Τοπικά

Λάρισα: Γιατροί είχαν άδεια από το Γενικό Νοσοκομείο και εντοπίστηκαν να εργάζονται σε νοσοκομεία της Ευρώπης

Αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά όμως και τον νοικοκύρη. Η λαϊκή ρήση φαίνεται να αποκτά υπόσταση στην περίπτωση πρώην (πλέον) γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που μάλλον δεν είναι και ο μοναδικός. Αναζητώντας τρόπους για την ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό, παράγοντες του ιδρύματος πληροφορήθηκαν από γιατρούς την περίπτωση συναδέλφου τους, που ενώ βρισκόταν σε άδεια, εμφανιζόταν ως γιατρός σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου!

Οι πληροφορίες κινητοποίησαν τη Διοίκηση του Νο­σοκομείου που από τις πρώτες έρευνες διαπίστωσε ότι ο γιατρός είχε ζητήσει πέρυσι άδεια άνευ αποδο­χών, προκειμένου να ασχοληθεί με την ανατροφή του τέκνου του. Αίτημα που είχε γίνει αποδεκτό, όπως συμβαίνει σε όλα τα αντίστοιχα αιτήματα υπαλλήλων που πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσει. Περιηγήσεις ωστόσο συναδέλφων του στο διαδίκτυο και στα νοσοκομεία του κόσμου, αποκάλυψαν μάλλον τυχαία ότι ο αδειούχος συνάδελφός τους εμφα­νιζόταν στο ιατρικό προσωπικό μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου στην Κύπρο.

Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες μέσω της νομικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου και ζητήθηκαν πληροφορίες από το ιδιωτικό νοσοκομείο για το αν ο συγκεκριμένος γιατρός είναι μέλος του ιατρικού προσωπικού και με ποια σχέση εργασίας, ενώ αναζητήθηκε και ο γιατρός προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις θέτοντας θέμα ασυμβατότητας της ταυτόχρονης απασχόλησης σε δημόσιο νοσοκο­μείο στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη υγειονομική δομή. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως πριν το ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου απαν­τήσει στα ερωτήματα του Γενικού Νοσοκομείου εκ­πρόσωπος του γιατρού εμφανίστηκε στη Λάρισα την προηγούμενη Δευτέρα και κατέθεσε δήλωση παραί­τησης, με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου να βρίσκεται πλέον σε αναμονή προκειμένου να οριστικοποιηθεί η παραίτηση με τη μη ανάκλησή της και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εξέλιξη που θα δώσει το «πράσινο φως» για την προκήρυξη της θέσης. Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες θέ­λουν τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου να ερευ­νά μια ακόμα περίπτωση γυναίκας γιατρού της ίδιας κλινικής, που φέρεται να εργάζεται σε νοσοκομείο άλλης ευρωπαϊκής χώρας, ενώ βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών με διαφορετική αιτιολογία από αυτή που είχε επικαλεστεί ο συνάδελφός της.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, λένε οι ίδιες πηγές, βρί­σκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα αναμένεται εάν η γιατρός εργάζεται και υπό ποιες προϋποθέσεις σε άλλο νοσοκομείο προκειμένου να ζητηθούν οι προθέσεις της και να αποφασιστεί η έκβαση της υπόθεσης. Σημειώνεται πάντως ότι οι άδειες άνευ αποδοχών στους δύο γιατρούς είχαν χορηγηθεί στην περίοδο επιβάρυνσης του Νοσοκομείου από την πανδημία, ενώ αντίστοιχη περίπτωση είχε προηγηθεί στο Γενικό Νοσοκομείου στις αρχές του χρόνου διαρκούντος του τρίτου κύματος της πανδημίας πανδημίας.

Πρόκειται για την περίπτωση γυναίκας γιατρού άλλης κλινικής του Νοσοκομείου, που σε περίοδο άδειας υπέγραψε σύμβαση με νοσοκομείο Σκανδιναβικής χώρας, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Λάρισα και να υποβάλει την παραίτησή της.

Διοικητικοί παράγοντες του Νοσοκομείου δεν κρύ­βουν την ενόχλησή τους για τη συγκεκριμένη πρα­κτική της εργασίας σε νοσοκομεία του εξωτερικού από εργαζόμενους που έχουν κάνει χρήση άδειας άνευ αποδοχών, καθώς εκτός των πιθανών ποινικών ευθυνών, τους δεσμεύουν θέσεις τους Νοσοκομείου, που δεν μπορούν να προκηρυχθούν γιατί τυπικά εμ­φανίζονται καλυμμένες, την ώρα που ουσιαστικά νο­σοκομείο και κλινικές αντιμετωπίζουν σοβαρά προ­βλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το