Τοπικά

Λάρισα: Επιθέσεις από γονείς καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για την εφαρμογή της διαδικασίας των self tests

Μπαράζ επιθέσεων σε εκπαιδευτικούς από μερίδα γονέων με αφορμή την άρνηση τους να κάνουν τα παιδιά τους self test επισημαίνει η ΕΛΜΕ Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει “όσους επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Mε αφορμή την άρνηση διενέργειας self test από μερίδα γονέων, έχουμε φαινόμενα επίθεσης σε εκπαιδευτικούς σχολείων που απλά εφαρμόζουν ,όπως είναι υποχρεωμένοι, τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αντί να στραφούν ενάντια στην κυβέρνηση, απειλούν τους εκπαιδευτικούς που ήδη μετρούν δεκάδες θύματα. Να σταματήσει τώρα το υπουργείο να φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις δικές του ανεπάρκειες και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη ζωή και την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών. Να σταματήσουν τώρα να στηρίζουν την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη και να ακούσουν τις προτάσεις που η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει εδώ και ένα χρόνο.

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση τις αγνόησε επιδεικτικά και οδήγησε τους μαθητές σε εξάμηνο εγκλεισμό και καθήλωση μπροστά στις οθόνες. Η τηλεκπαίδευση έχει ξεπεράσει τα όριά της προ πολλού, το ίδιο και οι αντοχές μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα self test δεν αρκούν, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα.

Απαιτούμε τώρα:
– 15 μαθητές στα τμήματα

– τεστ και ιχνηλατήσεις από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία

– επιπλέον προσωπικό καθαριότητας

– στήριξη του συστήματος υγείας άμεσα

– προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγωνιστούμε για τη ζωντανή λειτουργία των σχολείων, απαιτώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας για να μπορέσουν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και να διασφαλιστεί η ζωή, η υγεία, τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ”.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το