Τοπικά

Λάρισα: 8 νέα κρούσματα covid 19 στον «Αριστέα» – Έφτασαν τα 43

Αναμενόμενα σταθερή αυξητική τάση παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμά­των στο παράρτημα Αμπελώνα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας «Αριστέας» καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, χθες Πέμπτη σε νέα δειγματοληψία του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα, 5 εργαζόμενοι και 3 περιθαλπόμενοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 43, εκ των οποίων 25 περιθαλπόμενοι, 16 εργαζόμενοι και δύο εργαζόμενοι της εταιρείας που έχει αναλάβει την κα­θαριότητα του κτιρίου.

Οι περιθαλπό­μενοι νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυ­γα απομόνωσης που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο κύμα της πανδημίας, εκτός από έναν περιθαλπόμενο που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και του Κέντρου βρί­σκονται σε καραντίνα σια σπίτια τους. «Όλοι, εργαζόμενοι και περιθαλπόμε­νοι, βρίσκονται σε καλή κλινική κατά­σταση και σχεδόν απύρετοι» τονίζει η πρόεδρος του Κέντρου, Δήμητρα Πα­πά, και σε δήλωσή της στην «Ε» ανα­φέρει: «Ενεργοποιούμε 10 νέες κλίνες απομόνωσης, προμηθευόμαστε επιπλέ­ον εξοπλισμό και προχωράμε βήμα – βήμα προς την αρνητικοποίηση των παλαιότερων θετικών κρουσμάτων. Συγκινητική είναι η προσφορά των νοσηλευτριών μας, που προσλήφθηκαν επικουρικά λόγω της πανδημίας, από τα παραρτήματα της Καρδίτσας και των Τρικάλων, για να συστρατευτούν στον αγώνα των συναδέλφων τους στον Αμπελώνα.

Τα αισθήματά μας γι’ αυτά τα παιδιά, ο σεβασμός, η αγάπη γίνονται δύναμη και σε συνδυασμό με τη γνώση και τα εφόδια που έχεις συλλέξει μπαίνεις στη μάχη, γιατί περί μάχης πρόκειται. Αγώνας άνισος και απρόβλεπτος αλλά όταν έχεις συμπολεμιστές τους συνεργάτες σου, όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου κάθε ειδικότητας, φόβος δεν υπάρχει, μόνο εγρήγορση και το 100% των δυνατοτήτων μας για τη διασφάλι­ση της υγείας των παιδιών μας και των εργαζομένων μας», καταλήγει η κα. Πα­πά.

Απολύμανση στην Αποκεντρωμένη
Κρούσμα του covid εντοπίστηκε προχθές σε υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα με απόφαση του συντονιστή Νίκου Ντίτορα να αποφασιστεί να γίνει απολύμανση όλων των χώρων που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται η Αποκεντρω­μένη Διοίκηση στο τέρμα της οδού Σωκράτους. Εξαιτίας της απολύμανσής δε λειτούργησαν χθες η Διεύθυνση Αλλο­δαπών και Μετανάστευση$ και το αυτοτελές Γραφείο Εκπαίδευσης ενώ κλει­στή παρέμεινε τις προηγούμενες ημέρες και η Διεύθυνση Ιθαγένειας που ανήκει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτε­ρικών.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το