Τοπικά

Λάρισα: 10χρονος πέταξε το κινητό στον κάδο και… δήλωσε ληστεία

Μέχρι και σε προσαγωγές πολιτών προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ερευνώντας την καταγγελία ενός 10χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία έπεσε «θύμα» ληστείας όταν άγνωστος «δράστης» του έκλεψε το κινητό του τηλέφωνο, μια ληστεία που τελικά αποδείχθηκε «μαϊμού». Ο μαθητής Δημοτικού σχολείου περιγράφοντας -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- με λεπτομέρειες ακόμη και τα… ρούχα του δράστη έγινε αρχικά πιστευτός με αποτέλεσμα να προκληθεί παρέμβαση της αστυνομίας, για την έρευνα της οποίας ενημερώθηκαν μάλιστα και οι Εισαγγελικές Αρχές.
Έρευνα που απέδειξε ότι τελικά «ουδέποτε έλαβε χώρα» η ληστεία με τον 10χρονο να αποκαλύπτει στη συνέχεια το ψέμα του και παράλληλα να αφήνει έκπληκτους τους αστυνομικούς, οι οποίοι δηλώνουν τον θαυμασμό τους για την ευφυΐα του μικρού αγοριού.

Πάντως η ληστεία – «μαϊμού» που έπλασε με τη φαντασία του ο 10χρονος, δεν αποτελεί το πρώτο συμβάν που κλήθηκαν να εξετάσουν αστυνομικοί, καθώς έχει προηγηθεί, το 2017, η καταγγελία 11χρονης, σύμφωνα με την οποία έπεσε θύμα κλοπής, δύο φορές μάλιστα. Με τον άγνωστο δράστη να της «αρπάζει» τη σχολική τσάντα την ώρα που αυτή πήγαινε στο φροντιστήριο για να αποδειχθεί τελικά πως η ίδια πετούσε την τσάντα της σε θάμνους και δήλωνε θύμα ληστείας.
Οι λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πλάθουν ιστορίες αποτελούν διάσταση που η επιστημονική κοινότητα μπορεί να ερμηνεύσει, αλλά η καταγγελία πως ένας 10χρονος έπεσε θύμα ληστείας ήταν προφανές πως θα κινητοποιούσε τις Διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 10χρονος ανέφερε στους γονείς του ότι προχθές το απόγευμα ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, σε συνοικία της Λάρισας, ένας άγνωστος άνδρας περπατώντας πίσω του τον αιφνιδίασε και ασκώντας σωματική βία, τον έσπρωξε και του έκλεψε το καινούργιο κινητό του τηλέφωνο.
Οι γονείς του παιδιού μόλις πληροφορήθηκαν την εξέλιξη, όπως ήταν φυσιολογικό κατήγγειλαν ως όφειλαν το «γεγονός» στην αστυνομία, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνώντας την υπόθεση να αναζητά τον «δράστη» και ειδικότερα έναν «ψηλό» άνδρα που την ώρα της ληστείας, φορούσε μαύρη μπλούζα με κουκούλα, γάντια και μαύρη μάσκα προστασίας, η οποία μάλιστα στο μπροστινό της μέρος είχε έναν «λευκό κύκλο» και από πάνω του «ένα στέμμα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί ερευνώντας την υπόθεση προχώρησαν μάλιστα και σε προσαγωγές πολιτών. Πέρα από τις μαρτυρίες ωστόσο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προχώρησε παράλληλα και σε εξέταση υλικού από το οποίο… δεν προέκυπτε ληστεία.
Με αποτέλεσμα χθες να κληθεί ξανά ο 10χρονος, ο οποίος αποκάλυψε τελικά το ψέμα του. Παρότι προκάλεσε την αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθησαν πολίτες και ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές, ο μικρός μαθητής είναι βέβαιο ότι κατάφερε να εντυπωσιάσει τους αστυνομικούς με την ευφυΐα του και την όλη υπόθεση να κλείνει.
Κατά μια εκδοχή ο 10χρονος, για λόγους που δεν ενδιαφέρουν τη δημοσιότητα, φέρεται να πέταξε ο ίδιος το κινητό του τηλέφωνο στον κάδο απορριμμάτων και για να «δικαιολογηθεί» στους γονείς για την απώλεια δήλωσε πως έπεσε θύμα ληστείας από τον μασκοφόρο με το… στέμμα.
Το καινούργιο κινητό χάθηκε τελικά αφού και σε αυτήν την εκδοχή, την επομένη της ρίψης του στον κάδο και στο πλαίσιο αποκομιδής απορριμμάτων από τη συγκεκριμένη συνοικία διήλθε απορριμματοφόρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Πηγή: Ελευθερία- Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το