Τοπικά

Λαμπρός εορτασμός στον Αλμυρό για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στην πόλη του Αλμυρού η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες.
Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επίτροπου π. Γεώργιου Μπέκα, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των συμπολιτών.
Αμέσως μετά τη δοξολογία, εκφώνησε τον πανηγυρικό της επετείου η Ελένη Σιαρδακλή, καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό Βασ. Κων/νου με την εξής σειρά και συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού), Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Εκφωνητές ήταν οι Γιώργος Καπράνας, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, και η Ελένη Σαλάτα, καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού η παρουσίαση ελληνικών χορών από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, υπό την ευθύνη των καθηγητών Φυσικής Αθανασίου Φλεβάρη Αθανασίου και Μαρίνας Λέτσιου Μαρίνας.
Μετά την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς παραχωρήθηκε δεξίωση στο Δημαρχείο της πόλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το