Ελλάδα

Λαμία: Ολοκληρώθηκε η ιστορική δίκη Γρηγορόπουλου – Στις 19 Ιουνίου η απόφαση

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η ιστορική δίκη – σε 2ο βαθμό- των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008.
H τελευταία συνεδρίαση, μετά από 4 χρόνια, στο Εφετείο Λαμίας έκλεισε με την αγόρευση των συνηγόρων του ειδικού φρουρού Βασίλη Σαραλιώτη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της αγόρευσης τους έκαναν εκτενή αναφορά στις τραγωδίες που ζουν οι οικογένειες αστυνομικών που σκοτώνονται κατά τη διάρκεια του καθήκοντος ενώ αίσθηση προκάλεσε και το επιχείρημα ότι οι πυροβολισμοί ήταν αναπάντεχοι, άρα ο Βασίλης Σαραλιώτης δεν θα μπορούσε να είναι συνεργός σε κάτι…αναπάντεχο.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012. Ο Σαραλιώτης, 42 ετών σήμερα, εργάζεται, κατά πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια σε μια επιχείρηση εμπορίας καφέ στην περιοχή της Δράμας.
Όσον αφορά τον Επαμεινώνδα Κορκονέα πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια αφού είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, έκτοτε είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, κα Πάνταινα η απόφασή θα ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου 2016 στη 1:00’ μ.μ και αφού προηγηθεί η διάσκεψη των ένορκων και των τακτικών δικαστών.

Πηγή: lamianow.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το