Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: “Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας”

Για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 26 Νοεμβρίου καλούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Μαγνησία. Όπως τονίζουν, η πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη, πρέπει να αποτελέσει μια μεγάλη μαζική μαχητική απάντηση στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση και βήμα διεκδίκησης αιτημάτων με βάση τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο. ¬ Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, με τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. ¬
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα ΜΜΜ, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημά τους. ¬

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου, που βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται. Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και πολλοί από αυτούς στην ανέχεια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που τους άφησε τελείως απροστάτευτους και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.
Αρνούμαστε την λογική «κόστους – οφέλους» στην Υγεία. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου».
Φωνάζουμε ότι οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι η μόνη προστασία». Απαιτούμε μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στα σχολεία, σχολίατρους στις σχολικές μονάδες. Θέλουμε σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση.

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κυβερνητικά σχέδια για ένταση της εκμετάλλευσης, η καθιέρωση 10ωρης εργασία, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, η μείωση του μέσου μισθού, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση είναι αιτίες πολέμου. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σταθερή δουλειά, εργάσιμος χρόνος και μισθοί με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής.
Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα μέτρα καταστολής και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης. Καταδικάζουμε το όργιο βίας και τρομοκρατίας της κυβέρνησης ενάντια στην συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο.
Η λαϊκή διεκδίκηση δεν κάνει «διάλειμμα», τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος, που δέχεται επίθεση στα δικαιώματα του. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει τον αγώνα, την πάλη παίρνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα μέτρα προστασίας της υγείας στις εκδηλώσεις του.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την εργατική-λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κράτος που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις “αντοχές της οικονομίας”.
Δεν σπαταλάμε τις ελπίδες μας σε νέες αυταπάτες κυβερνητικών εναλλαγών που ξέρουμε σίγουρα ότι θα οδηγήσουν στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής – λαϊκής οργάνωσης, στη δύναμη της κοινής δράσης εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών, βιοπαλαιστών αγροτών. Στην δυνατότητα μας, να βάλουμε την δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις, να περάσουμε στην αντεπίθεση με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιωματά μας».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: 
ΝΤΑΚΟΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΤΣΑΛΟΥΧΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΡΟΔΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΚΟΥΡΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
ΣΩΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΤΣΟΓΚΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΑΡΠΕΤΑΣ ΒΑΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το