Τοπικά

Μάθημα μέσω κινητού ή τάμπλετ για το 80% μαθητών – Διαδεδομένη η χρήση τους στην τηλεκπαίδευση

Μέσω των κινητών τους τηλεφώνων και των ταμπλετ παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης οκτώ στους δέκα μαθητές στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου. Από την Αγναντερή μέχρι και την Κοκκίνα οι μαθητές συνδέονται με το διαδίκτυο, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν γνώσεις.
Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται ομαλά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας, χωρίς βέβαια να λείπουν περιπτώσεις μαθητών οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν τον απαιτούμενο ψηφιακό εξοπλισμό για να εξυπηρετηθούν.
Τα πράγματα είναι ακόμη πιο ρευστά στην περιφέρεια, όπου συνήθως τα δίκτυα σύνδεσης μπορεί να μην είναι τόσο δυνατά για να αντέξουν όλους όσοι θέλουν να εισέλθουν στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και να κάνουν μαθήματα.
Χθες μάλιστα σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος στο ανατολικό Πήλιο, με αποτέλεσμα η σύνδεση να χάνεται συνεχώς και οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αγώνα για να συνδεθούν.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου κ. Βάιος Λιαπόπουλος ανέφερε πως «στο σχολείο μας έχουμε 93 μαθητές, από την Αγναντερή μέχρι την Κοκκίνα, από πολλά δηλαδή χωριά, που προσπαθούν να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και να είναι σε επαφή με το σχολείο. Και παρά τις διάφορες αντιξοότητες που μπορεί να προκύψουν, τα καταφέρνουν και τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά. Άλλωστε, επειδή βλέπαμε πως πλησιάζει η καραντίνα, είχαμε προετοιμαστεί κάνοντας κάποιες εκπαιδεύσεις στους καθηγητές και τους μαθητές. Δηλαδή, όταν ακόμη τα σχολεία ήταν ανοικτά, οι μαθητές κάθε τμήματος με τους καθηγητές, δοκίμασαν τις συνδέσεις στο σύστημα webex, ώστε να είναι έτοιμοι και να γνωρίζουν τι θα κάνουν».

Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα ταμπλετ και τα κινητά τηλέφωνα είναι τα συνήθως ψηφιακά μέσα για την τηλεκπαίδευση.
Αυτό που παρατηρούμε, είναι πως «το 80% των μαθητών μας συνδέεται στο διαδίκτυο για να κάνει τηλεκπαίδευση, μέσω των κινητών τηλεφώνων και των ταμπλετ. Περίπου ένα 20% διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι και ο λόγος είναι πως πλέον λειτουργίες που παλιότερα γίνονταν μόνο μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, πλέον έχουν περάσει στα κινητά τηλέφωνα με τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει. Βέβαια, επειδή είμαστε επαγγελματικό λύκειο και έχουμε τεχνικές ειδικότητες, είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθούν κάποια μαθήματα μέσα από τα κινητά τηλέφωνα τα οποία δεν μπορούν να φορτώσουν διάφορα λογισμικά προγράμματα».
Και συμπλήρωσε πως «μπορεί η τηλεκπαίδευση να μην είναι δυνατόν να υποκαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία, ιδίως, όταν πρόκειται για την επαγγελματική εκπαίδευση με τα εργαστηριακά μαθήματα που υπάρχουν, ωστόσο από όλους γίνονται μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να συνεχίζεται η διδασκαλία».

Ομαλή η χθεσινή μέρα
Ομαλά εξελίχθηκε χθες η τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά. Η διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Βόλου κ. Διονυσία Μάσσιου ανέφερε πως «τα τηλε-μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά και ελάχιστες ήταν οι όποιες δυσκολίες προέκυψαν, όπως για παράδειγμα με τον ήχο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως «η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται. Την Τετάρτη, πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης, υπήρξαν σημαντικά προβλήματα, προχθές Πέμπτη, αρκετά λιγότερα, και χθες ακόμη πιο λίγα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το