Οικονομία

Λαγκάρντ: Χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

lagard
Στην εκτίμηση ότι χρειάζεται σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προέβη σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο και έθεσε τέσσερεις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα.
Πρώτον «ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους», δεύτερον διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος και τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου Χρέους.
Η κ.Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την κυριότητα του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».
Τέλος υπογράμμισε επίσης ότι το Ταμείο έλαβε πρόσκληση από την ελληνική πλευρά να εργαστούν από κοινού επί του προτεινόμενου προγράμματος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το