Τοπικά

ΛΑΕ Μαγνησίας: Πρώτη νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Mία πρώτη νίκη χαρακτηρίζει το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί σήμερα σε όλη τη χώρα η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως στηρίζει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών και καλεί τα συνδικάτα,  τις οργανώσεις, τους ενεργούς πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση να πρωτοστατούν κάθε Τετάρτη  στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας:

“Η ΛΑΕ Μαγνησίας θεωρεί καταρχήν θετικό το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 12-10 πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα, λόγω της αποχής από αυτούς, που αποφάσισε το συντονιστικό των συλλόγων συμβολαιογράφων. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση αντικατοπτρίζει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις κοινωνικά ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη συνέχιση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας σε βάρος φτωχών λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών.
Η μη πραγματοποίηση πλειστηριασμών λόγω αποχής των συμβολαιογράφων αποτελεί μία πρώτη νίκη του κινήματος για το σταμάτημα των πλειστηριασμών που έχει δημιουργηθεί από ενεργούς πολίτες και συλλογικές οργανώσεις με την μαζική και μαχητική παρουσία τους κάθε τετάρτη μεσημέρι στα ειρηνοδικεία για την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.

Η ομαλότητα την οποία επικαλούνται οι σύλλογοι συμβολαιογράφων μπορεί να επιτευχθεί, όχι με ΜΑΤ και διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αλλά μόνον εφόσον υπάρξει λύση του κοινωνικού προβλήματος που το προκαλεί, δηλαδή εφόσον σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και προστατευτούν νομοθετικά πλήρως και καλούμε τους συλλόγους των συμβολαιογράφων να συμπαραταχτούν με αυτό το αίτημα.

Μέχρι να υπάρξει πλήρης νομοθετική προστασία πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας το συντονιστικό των συμβολαιογράφων μπορεί και κατά τη γνώμη μας πρέπει να συμβάλλει σε αυτό τον αγώνα με τη συνέχιση της αποχής τους από πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και αγροτών για χρέη τους προς τις τράπεζες, το δημόσιο, τους Δήμους και ΔΕΚΟ.

Το κοινωνικό πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών θα λυθεί μόνο με μια βαθειά σεισάχθεια, δηλαδή με διαγραφή των χρεών όσων αδυνατούν να πληρώσουν και με αναγκαίες ρυθμίσεις για τους υπόλοιπους, ώστε να μπορέσουν να τα εξυπηρετήσουν. Και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης πρωτίστως αλλά και για λόγους επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιακών στοιχείων και καλεί τις κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα και ενεργούς πολίτες να πρωτοστατήσουν σ αυτό, δίνοντας βροντερό παρών κάθε Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το