Τοπικά

ΛΑΕ και Ξεκίνημα καλούν στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών το Σάββατο

Η ΛΑΕ Μαγνησίας, καλεί όλους τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του βόλου να συμμετέχουν σύσσωμα στο Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών, που διοργανώνεται από κινηματικές συλλογικότητες της πόλης το Σάββατο 29 Μαΐου.
«Φέτος ο αγώνας κατά της καρκινογόνου καύσης σκουπιδιών αποκτά πανελλαδικά χαρακτηριστικά κινητοποιώντας και άλλες συλλογικότητες από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο κ.α) και γίνεται πιο μαζικός.
Κόντρα στις δήθεν περιβαλλοντικές πολιτικές που σχεδιάζουν επί σειρά ετών όλες οι κυβερνήσεις αλλά και στην πραγματοποίησή τους από την Περιφέρεια Αγοραστού και την Δημοτική Αρχή Μπέου, απαντάμε με μαχητικότητα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην υγεία και τον καθαρό αέρα κόντρα στα συμφέροντα της ΑΓΕΤ-Lafarge και των άλλων πολυεθνικών», τονίζει η ΛΑΕ.
Η πολύχρονη εμπειρία του βολιώτικου λαού, που πρωτοστατεί κατά της καύσης σκουπιδιών για χρόνια, έχει γίνει κτήμα του και είναι καιρός να ευοδώσει καρπούς. Το μακροχρόνιο αυτό έγκλημα πρέπει να σταματήσει και ήρθε η ώρα να το διεκδικήσουμε εδώ και τώρα.
Όλοι/ες στο Συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών το Σάββατο 29 Μαΐου στις 12μ.μ που ξεκινά από το Δημαρχείο Βόλου. Οι μαζικοί αγώνες της κοινωνίας ενάντια σε κάθε υποβάθμιση της υγείας μας, θα τους ανατρέψει!”
Κάλεσμα στο συλλαλητήριο απευθύνει και το Ξεκίνημα και τονίζει ότι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις περιοχές που «καίγονται» από την καύση μπορούν να ασκήσουν αφόρητη πίεση.
«Κομβικός όμως είναι και ο ρόλος των διοικήσεων των Δήμων. Αυτή τη στιγμή πολύ λίγες Δημοτικές Αρχές στέκονται ενάντια στην καύση και καμία δεν μπαίνει μπροστά στον αγώνα για την αποτροπή της. Από τη διοίκηση Μπέου στο Βόλο ως τις διοικήσεις των Δήμων της Δυτικής Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο ότι σιωπηλά ή ανοιχτά οι δημοτικές αρχές αποδέχονται την καύση. Μπορούμε όμως να φανταστούμε τι δύναμη και τι αντίκτυπο θα είχαν αν πόλεις ολόκληρες κινητοποιούνταν μαχητικά με επικεφαλής τις δημοτικές αρχές.
Όλα τα παραπάνω όμως είναι εν τέλει μάχες ταξικές και πολιτικές κι όχι απλά περιβαλλοντικές.
Είναι μάχες που απαιτούν την ύπαρξη μιας μαζικής και ανατρεπτικής Αριστεράς, με ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα. Αυτή η Αριστερά δεν υπάρχει σήμερα και χρειάζεται να τη χτίσουμε. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε νίκη στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών αλλά για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί καπιταλισμός και σεβασμός στο περιβάλλον είναι πράγματα ασυμβίβαστα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το