Τοπικά

Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Βουλής για το δημογραφικό ζητούν οι τρίτεκνες οικογένειες

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ) διαδικτυακή συζήτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τις αναγκαίες άμεσες πρωτοβουλίες για το δημογραφικό στη χώρα μας και τη στήριξη των μεγάλων οικογενειών καθώς και τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά και να μπορούν να τα μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια.
Μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ Δημήτρη Κοντού, για την επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της βουλής του 2019 για το δημογραφικό και να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο μακράς πνοής για τη στήριξη της οικογένειας , το λόγο πήραν οι βουλευτές.

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτίου ανέπτυξε τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του κόμματος της σήμερα, για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού και τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών. Στο ίδιο «μήκος κύματος» μίλησαν και οι άλλοι βουλευτές που πήραν το
λόγο.
Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος και οι βουλευτές Κουρουπλής, Αμανατίδης, Καφαντάρη, Θραψανιώτης, Σκούφα, Αβραμάκης, Μπάρκας, Ραγκούσης, Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλος, Βαρδάκης, Κόκκαλης, Πούλου.

Στο τέλος της συζήτησης, ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές για τη συμμετοχή τους, επανέλαβε την πρόταση -που έγινε αποδεκτή – για συνάντηση της Ομοσπονδίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την επιτακτική ανάγκη το σύνολο των βουλευτών ΟΛΩΝ των κομμάτων να νομοθετήσουν μέτρα (θεσμικά και οικονομικά) με μακροχρόνιο ορίζοντα για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού, τη στήριξη των νέων, των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και την πανδημία. Στη συνέχεια, υπενθύμισε την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, για ένταξη των τρίτεκνων στις πολύτεκνες οικογένειες, η οποία θα μπορούσε σήμερα να επικαιροποιηθεί και να αναβαθμιστεί.

Η Ομοσπονδία επισήμανε πως τα τελευταία 10 μνημονιακά χρόνια ο αριθμός των θανάτων υπερβαίνει ετησίως τις γεννήσεις, με την «ψαλίδα» συνεχώς να ανοίγει. Όσα έχουν γίνει είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες για την αναστροφή της κατάστασης. Τόνισε ακόμη πως δεν την ενδιαφέρει κυρίως να αναζητήσει ευθύνες, αλλά να γίνουν σήμερα όσα πρέπει.

“Εμείς δεν μπορούμε και δεν θα μείνουμε αδρανείς, το χρωστάμε στα παιδιά μας και τον τόπο μας. Στις επόμενες συζητήσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις, ελπίζουμε πως θα είναι όλοι μαζί
οι βουλευτές συντεταγμένα, για τη στήριξη της οικογένειας. Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν μέλη του από κάθε γωνιά της χώρας. Από την Κάλυμνο, την Κρήτη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ως την Θράκη από τον ακριτικό Έβρο. Γόνιμες παρεμβάσεις έκαναν, ο αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ , Γ. Χαβάκης και η γραμματέας Σ. Βακουφτσή, ενώ την συζήτηση συντόνιζε ο οργανωτικός γραμματέας Δ. Χριστοθανόπουλος. Από το σύνολο των παρεμβάσεων εκφράστηκε η κοινή αγωνία αλλά και η δέσμευση για στήριξη στον αγώνα των τρίτεκνων” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το