Τοπικά

Λαχτάρησαν από κεραυνό στο Πουρί – Ζημιές στο σχολείο (photos)

Υλικές ζημιές σε συσκευές των σπιτιών προκάλεσε κεραυνός που έπεσε χθες το βράδυ στο Πουρί. Οι ηλεκτρικές συσκευές “κάηκαν” από το χτύπημα του κεραυνού ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Επίσης σημειώθηκε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Ζημιές στο κτίριο, στα δίκτυα και σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Δημοτικού Σχολείου Πουρίου, προξένησε ο ισχυρός κεραυνός ο οποίος έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ, προκαλώντας παράλληλα διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλο τμήμα του χωριού.
Το σχολείο, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, δεν λειτούργησε σήμερα και δεν θα λειτουργήσει ούτε αύριο Παρασκευή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας από Μηχανικό και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Κοντογιώργος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, επισκέφθηκαν την περιοχή που χτυπήθηκε από τον ισχυρό κεραυνό, ο οποίος διέλυσε το αλεξικέραυνο, προκάλεσε αποκόλληση πλακών από το δάπεδο του αυλόγυρου του σχολείου και αποκόλληση ορισμένων σοβάδων από τοίχους.
Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης πραγματοποιήθηκε άμεσα και απομένει η καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών σε ηλεκτρολογικά δίκτυα και εξοπλισμό καθώς και σε ηλεκτρονικές συσκευές στο σχολείο ώστε τη Δευτέρα να επαναλειτουργήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το